МВР: Нощта преди изборите премина без сигнали за тежки инциденти

  • 27 октомври 2024 07:16

  • 165
  • 0
МВР: Нощта преди изборите премина без сигнали за тежки инциденти
© Novini.bg/Canva

Нощта преди изборите премина без сигнали за тежки инциденти, съобщиха от МВР.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 784

До момента няма данни за незапочнало гласуване заради нарушаване на обществения ред.

Към 7:10 часа всички секционни помещения са предадени на избирателните комисии, добавят от ОДМВР-София.

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. В Софийска област са разкрити общо 409 изборни секции и 6 мобилни. 469 са полицейските служители, пряко ангажирани с охраната им.

Гражданите могат за подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са относими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02/90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg.

И в днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-София ще работят от 8.30 до 19.30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Заявления за издаване на удостоверения ще се приемат до 19.00 часа.

Българите гласуват на поредни предсрочни избори за народни представители

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини