Габриел Вълков: Коалиция БСП-Обединена левица с подкрепа към българската икономика и младите хора

  • 17 октомври 2024 13:06

  • 149
  • 2
Габриел Вълков: Коалиция БСП-Обединена левица с подкрепа към българската икономика и младите хора
© БСП

На среща с Българската предприемаческа асоциация (БЕСКО), Габриел Вълков – водач на листата в 23-ти МИР, заедно с Атанас Зафиров, водача в 24-ти МИР - Атанас Атанасов и икономиста Жельо Бойчев, обсъдиха основните предизвикателства пред икономиката и възможностите за развитие на икономиката и образованието. Вълков подчерта, че коалицията залага на конкретни действия за подобряване на връзката между образованието и икономиката, което е ключово за бъдещото икономическо развитие на страната, съобщиха от пресцентъра на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 345

В рамките на срещата, Вълков представи политики, заложени в програмата на коалицията “Първа работа. Първи дом. Първо дете” – специално разработена от млади хора за младите хора в България. Тя цели да осигури равен и стабилен старт за младите поколения и да гарантира, че държавата ще бъде до тях в най-важните моменти.

Сред основните мерки в образователната политика на Вълков е националната карта „Образование-икономика“, която ще обвърже образователната система с регионалните икономически нужди. „Един от основните проблеми в икономиката е липсата на кадри. Точно заради това ние предлагаме обвързването на образованието с нуждите на бизнеса. По този начин държавата ще създава необходимите за развиването на икономиката кадри,“ заяви Вълков.

Икономически мерки и подкрепа за бизнеса

Жельо Бойчев се съгласи с предприемачите, че българската икономика изостава в привличането на инвестиции спрямо съседните страни и подчерта нуждата от целенасочени реформи: „Необходима е държавна подкрепа за стимулиране на инвестициите, особено в регионите с висока безработица. Това е ключово за възстановяване на икономиката.“ 

Габриел Вълков: Младите имат нужда от социална сигурност, за да могат да се развиват в България

Атанас Атанасов добави, че трябва да има активно сътрудничество между държавата и бизнеса, което ще доведе до ускорено икономическо развитие: „Ще продължим да работим за създаването на по-благоприятна среда за малките и средни предприятия, които са гръбнакът на българската икономика.“

Подкрепа за младите хора и стабилна връзка между образование и бизнес

„Ще се борим за това младите хора да получат реална подкрепа в първите си стъпки – при намиране на работа, покупка на дом и създаване на семейство. Трябва да изградим сигурна основа за тяхното бъдеще,“ каза Габриел Вълков.

Политическа стабилност за справяне с кризите

Заключението на срещата беше ясно – необходима е политическа стабилнос, за да се осигури икономическа сигурност за предприемачите и гражданите. „В България е небходимо правителство, за да започнем да решаваме реалните проблеми в обществото. Това обаче не може да стане през безпринципни коалиции, без ясни политики и мерки за стабилизиране на държавата, реформи в образователната система и подкрепа за работещите.“ заяви Вълков в обръщение към представителите на БЕСКО, оставяйки ясно послание за бъдещата роля на левицата в икономическото възстановяване на страната.

Той пое ангажимент, заедно с Атанасов, да продължи диалога с бизнеса и да работи за законодателни промени, които да стимулират инвестициите, икономическото развитие и да осигурят по-добро бъдеще за младите поколения.Тези предложения, заложени в програмата на Вълков, целят да подпомогнат не само младите хора, но и да поставят основите на дългосрочно икономическо развитие чрез привличане и задържане на таланти в България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
149 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ОТ ВАС НИЩО НЕ СТАВА

2024.10.17 | 13:57

2
ПЕДАЛИ, от вас нищо не става. От кол и въже събрани....
соросоидна кочина

2024.10.17 | 13:15

1
УБИЕЦА МАРИЧКОВ и ШИЗОТО ТЕРОРИСТ БЛАЖЕВ СА ЕМБЛЕМИТЕ НА ОКУПАТОРА сащ !!!

Добави коментар

Водещи новини