Асен Василев пред работодатели: Програмата на ПП-ДБ не предвижда промяна на данъчната система

  • 17 октомври 2024 12:12

  • 762
  • 5
Асен Василев пред работодатели: Програмата на ПП-ДБ не предвижда промяна на данъчната система
© ПП - ДБ

Програмата на коалицията "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" не предвижда промяна на данъчната система.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 344

Това увери съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на на среща на ръководството на ПП-ДБ с Асоциацията на организациите на българските работодатели, в която участваха представители на работодателските организации Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българска стопанска камара (БСК), Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Съюза за стопанска инициатива (ССИ).

На срещата четирите национално представителни работодателски организации поставиха въпроса за второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). От страна на ПП-ДБ беше подчертано, че за да тръгне плащането трябва спешно да се приемат трите закона – за личния фалит, за правилата за избор на КПКОНПИ и за корекция в закона за защита на сигналоподателите, така че той да важи и за сигнали за нарушения, подадени преди 2021 г. Условие остава и приемането и на пътната карта за енергийния преход. Работодателите подкрепиха необходимостта от бързо приемане на законите и пътната карта, за да може да тръгнат плащанията по ПВУ, което ще има голям ефект върху икономиката. 

ПП-ДБ: Балансът между инвестициите в инфраструктурата и в хората е наш приоритет

В срещата взеха участие и председателят на “Демократи за силна България” Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има, както и водещи представители на ПП-ДБ, сред които Надежда Йорданова, Ивайло Мирчев, Божидар Божанов, Мартин Димитров и Венко Сабрутев. От страна на работодателските организации участие взеха представители на ръководствата: Добрин Иванов - изпълнителен директор на АИКБ, Станислав Попдончев - заместник-председател на БСК, Васил Тодоров - заместник- председател на БТПП, Евгений Иванов – изпълнителен директор на КРИБ и Любомир Пейновски, член на УС на КРИБ, както и експерти от организациите.

Бяха обсъдени вижданията на ПП-ДБ по бюджета за 2025 г. и влизането в еврозоната. Изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов, в качеството на ротационен председател на АОБР за 2024 г., акцентира върху възможно най- скорошното влизане на България в еврозоната, а също и пълното членство в Шенген. Мартин Димитров акцентира върху важността на сътрудничеството между институциите и бизнеса за влизане на България в еврозоната, като условие за бързото икономическо развитие на страната. Димитров припомни и приетото през юли Решение на Народното събрание, което задължава изпълнителната власт да изиска изготвянето на извънредни конвергентни доклади от Европейската комисия и Европейската централна банка, не по-късно от две седмици след като България изпълни критерия за ценова стабилност.

От ПП-ДБ посочиха, че според коалицията бюджетният дефицит трябва да остане в рамките на 3%, за да отговори страната ни на критериите за влизане в еврозоната. Според Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на страната ни ще отговори на критерия за инфлацията до края на годината и е възможно датата на влизането ни да бъде 1 юли 2025 г. Участниците в срещата бяха единодушни, че дефицитът в бюджета трябва да е на ниво под 3 на сто.

Разисквани бяха въпросите за стабилизиране на енергетиката, продължаване на компенсациите за електроенергията за бизнеса и за либерализацията на пазара за електроенергия, за работните заплати и максималния осигурителен доход и подпомагането на българския бизнес. Като ключови приоритети за страната единодушно бяха определени: влизането на България в еврозоната и Шенген; предвидима бизнес среда и намаляване на административната тежест; запазване на данъчната система; реформи в образованието и здравеопазването; намаляване на загубата на средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Двете страни се съгласиха, че диалогът по тези политики между работодателите и ПП-ДБ трябва да продължи, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
762 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ФИЧКА ВИ ФАЙЧИНА

2024.10.17 | 13:59

5
ПИСНА НИ ОТ ВАШАТА ПЕДАЛЩИНА. ФИЧКА ВИ ФАЙЧИНА. ШАРЛАТАНИ. МОШЕНИЦИ!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР

2024.10.17 | 12:51

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
БРАВО

2024.10.17 | 13:42

4
Този педро крадлив не се спря
bobi

2024.10.17 | 13:11

2
Оф.. тая швестерка как не я е срам да бълва подобни простотии.. Всички доказани икономисти и финансисти му казват, че ще има дупка от 18 млрд. и няма как да се запълни без вдигане на данъци, а тоя пак си рецитира наизустените глупости.. И си мисли, че някой му се връзва..

2024.10.17 | 13:19

3
Точно!

Добави коментар

Водещи новини