Изтеглиха номерата за частичните и новите кметски избори

  • 18 септември 2024 12:02

  • 226
  • 0
Изтеглиха номерата за частичните и новите кметски избори
© Bulphoto/ архив

ДПС ще бъде с номер 55 в бюлетините за насрочените за 20-и октомври нови и частични избори за кметове, а коалиция "БСП за България“ - с номер 43. Това стана ясно при провеждането на жребия в Централната избирателна комисия за определянето на поредните номера на формациите, които са допуснати за участие в тях.

Председателят на ЦИК Камелия НейковаКамелия НейковаКамелия Нейкова е родена на 16 август 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел уточни: "ЦИК взе решение номерата да започват от 41. Това се налага, защото по едно и също време ще се провежда кампания за избор на народни представители на 27 октомври и за частични и нови избори на 20 октомври. Жребият за новите и частичните избори е общ, в него участват партиите и коалиците, допуснати за участие с решение на ЦИК".

Жребият отреди на партия ГЕРБ номер 45, Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България“ ще бъде под номер 53, "Възраждане" ще бъде с бюлетина номер 41,  "Има такъв народ" - с номер 51. Частичните кметски избори ще се проведат в 12 кметства и в двата варненски района „Приморски“ и „Одесос“, а новите избори са за кметове на община Омуртаг и кметство Габровница, община Монтана.

ЦИК допусна ДПС-Доган до частичните местни избори на 20-и октомври

Жребият за номерата на политическите формации в бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27-и октомври ще бъде изтеглен на 25-и септември.

Последвайте канала на

Десислава Станева
226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини