Избори: Ще бъдат ли отстранени проблемите с машините

  • 13 септември 2024 10:41

  • 152
  • 2
Избори: Ще бъдат ли отстранени проблемите с машините
© Булфото (архив)

Проблемите с машините за гласуване, които възникнаха при последния вот, и как могат да бъдат предотвратени преди 20 октомври коментира изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Машините са същите. Въпросът е дали този път ще има проблеми с разпечатването на хартията. Откакто бяха доставени за първи път през 2019 година, никога не са правили проблеми, когато хартията е доставена от нас", заяви Тодоров.

4640 повече гласа са отчетени на флашките, отколкото на протоколите

„Последните избори с хартия, доставена от нас, бяха през октомври 2022 година. Тогава имаше 2 машини с проблеми, не непременно свързани с хартията. На последните избори проблемните машини бяха 100. Въпреки това, не са много”, добави той.

По думите му има критерии за хартията на производителя на машините, които са в несъответствие с тези на ЦИК. „Ние не сме производителя, предали сме указанията в ЦИК”, каза още той.

„Софтуерът не е пипан. Никога тези компоненти не са променяни, те са част от операционната система. Той няма общо с проблемите”, обясни Тодоров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
152 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.13 | 11:42

2
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

2024.09.13 | 10:52

1
Никак. Машините са само за да манипулират резултатите.

Добави коментар

Водещи новини