ВАС отказа на ПП да заличи Полина Витанова като шефка на 23-та РИК

  • 11 септември 2024 15:22

  • 460
  • 0
ВАС отказа на ПП да заличи Полина Витанова като шефка на 23-та РИК
© Булфото

Върховният административен съд отхвърли жалбата на Коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" срещу решение № 3632-НС от 06.09.2024 г. на Централната избирателна комисия.

Върховните магитрати приемат, че в настоящия случай са спазени законово регламентираните условия и ред при назначаването на РИК в Двадесет и трети изборен район – София, за изборите на 27 октомври 2023 г. за народни представители. От доказателствата по делото безспорно се установява, че са проведени консултации при областния управител на София - област, като в тях са били поканени да участват партиите и коалициите по чл. 60, ал. 2 от ИК, които са представили писмени предложения за състав на РИК в Двадесет и трети изборен район – София. 

ВАС отмени решението на ЦИК да не регистрира ДПС-Пеевски за участие в изборите за НС

При консултациите обаче не е постигнато съгласие за членовете на РИК, поради което областният управител на област София в законовия срок е изпратил съответно писмо с документите по чл. 60, ал. 3, 4 и 5 от ИК в ЦИК. Въз основа на така събраните доказателства в преписката е постановено оспореното решение, с което като председател на РИК е назначена Полина Василева Витанова, а като секретар – Борислав Любомиров Тасев.

Решението по административно дело № 8369 от 2024 г. е окончателно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини