Кои са народните представители от 25 МИР София в 50-ия парламент

  • 20 юни 2024 14:11

  • 419
  • 1
Кои са народните представители от 25 МИР София в 50-ия парламент
© Novini.bg/ Canva

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 25 МИР София, които днес положиха клетва в 50-ия парламент.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 895

Ето кои са новите депутати,, подредени според номерата в бюлетините, изтеглени в жребия на ЦИК:

Петя Димитрова - "Има такъв народ". Тя е родена на 24 юли 1987 г. в Перник. По професия е икономист. Била е депутат в 46-ото Народно събрание, пише в сайта на парламента. Била е член на комисиите по въпросите на децата, младежта и спорта и на тази по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Кои са новите народни представители от област Кюстендил
 
Маргарита Махаева - "Възраждане". 
Тя е родена на 14 юли 1977 г., става известно от интернет страницата на парламента. Била е депутат в 49-ото Народно събрание, член на комисиите по здравеопазване, конституционни въпроси и по правни въпроси.
 
Славчо Крумов - "Възраждане". 
Той е роден на 8 октомври 1975 г. в София, пише на сайта на парламента. Бил е депутат в 49-то Народно събрание, член на комисиите по отбрана, правата на човека и вероизповеданията и прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.
 
Рая Иванова - "Възраждане". 
Тя е на 38 години, завършила е право в Нов български университет, се посочва във фейсбук-страницата на „Възраждане - София“. Работи в общинската администрация като главен юрисконсулт. Сътрудник е на групата на ПП „Възраждане“ в Столичния общински съвет.

Елисавета Белобрадова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е депутат в 49-ото Народно събрание, се посочва на сайта на партия „Да, България“. Била е заместник-председател на Комисията по образование и наука и член на Комисията по труда, социалната и демографската политика. Била е депутат и в 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Елисавета Белобрадова е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Носител е на редица отличия, сред които първа награда в най-големия конкурс за социални предприемачи „Промяната“ на Reach for Change Foundation за 2018 г.; Жена на годината в категория „Интернет“ за 2018 г., част от лидерската програма на Marshal Memorial Fellowship за 2020 г. С Фондация „Майко Мила“ е и съносител на първа награда в категория „Маркетинг с кауза“ на Българския форум на бизнес лидерите за 2020 г. 

Кристина Петкова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е родена на 29 януари 1991 г. Депутат от 49-то Народно събрание, показва справка в сайта на парламента. Била е член на комисиите по въпросите на децата, по въпросите на Европейския съюз и временната комисия за Глеб Мишин. Кристина Петкова е заместник-председател на Демократи за силна България,става известно от сайта на партията. Медиатор и юрист е в адвокатско съдружие. Възпитаник е на Нов български университет. Има и магистърска степен по „Връзки с обществеността“. 

Калина Константинова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Родена е на 18 май 1984 г. в София. Тя е икономист, специализиран в сферата на икономическото развитие, със силен фокус върху предприемачеството, пише на сайта на "Продължаваме промяната". През 2021 година е заместник-министър на икономиката в служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев в екипа на Кирил Петков. Била е депутат в 47-ото и 48-ото Народно събрание. Била е председател на Комисия по електронно управление и информационни технологии. 

Венеция Нецова-Ангова - "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е родена на 1 декември 1989 г. в София. Била е депутат в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, сочи справка в профила ѝ във Фейсбук. Тя е икономист, завършила е с отличие Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство в София и придобива допълнителни квалификации по предприемачество от Университета „Чейпъл хил“ в Северна Каролина и Университета „Бабсън“ в Бостън; по стратегическо управление от Университета Любляна в Словения и по микро и макроикономика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е експерт в политическия кабинет на Кирил Петков в Министерството на икономиката в първия служебен кабинет, в който той е министър. 

Йорданка Фандъкова - ГЕРБ-СДС. Тя е родена на 12 април 1962 г. Завършила е специалност "Руска филология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", ссе посочва в сайта на ГЕРБ. От 2005 г. до 2009 г. е била заместник-кмет в Столичната община по образование, култура, спорт и превенции на зависимости. През 2009 година е избрана за депутат от 41-ото Народно събрание, същата година е министър на образованието, младежта и науката. От 23 ноември 2009 г. до 2024 година е кмет на Столичната община. Заместник-председател на ГЕРБ от 2014-2021 г., член е на Изпълнителната комисия на партията.

Анна Александрова - ГЕРБ-СДС. Тя е родена на 25 февруари 1975 г. в Лом. По образование е юрист, сочи справка на сайта на ГЕРБ. Била е народен представител в 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото НС. Зам.-председател и впоследствие е председател на Комисията по правни въпроси в 49-ото Народно събрание, член на комисията по конституционни въпроси и на тази за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, пише в сайта на парламента.

Лъчезар Иванов - ГЕРБ-СДС – Той е роден на 13 август 1962 г. По професия е лекар, сочи справка на сайта на ГЕРБ. Народен представител в 40-то, 41-то, 42-то, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то, 47-то и 48 НС.

Петър Николов - ГЕРБ-СДС. Той е роден на 3 юни 1979 г. По образование е политолог, се посочва в сайта на ГЕРБ. Защитава докторска дисертация по история в Нов български университет. От 2017 г. до 2021 г. е заместник-министър на образованието в третото правителство на Бойко Борисов. Автор е на седем книги в областта на средновековната българска история и политическите идеологии. Народен представител в 46-ото, 47-ото,48-ото и 49-ото НС. Бил е зам.-председател на комисията по култура и медии и член на Комисията по образование и наука.

Калоян Методиев - "БСП за България". Той е роден на 24 април 1976 г. в София., се посочва на сайта на президентството. През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира Външна политика и Национална сигурност. Доктор по политология. От 2015 г. до 2019 г. е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи. Член на Стратегическия съвет към президента на Републиката, създаден с Указ на президента Румен Радев (18 март 2019 г.). От 19 август 2019 година е началник на кабинета на Румен Радев. Калоян Методиев е бил и началник на кабинета на министъра на икономиката и индустрията, когато министър е Корнелия Нинова, от декември 2021 г. до август 2022 г.

Виктория Василева - "Величие". Тя е родена на 27 октомври 1971 г. в Русе. Депутат от 47-ото Народно събрание от „Има такъв народ“, сочи справка на сайта на парламента. Била е член на комисиите по вътрешна политика и по външна политика. Народен представител и от 38-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
419 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.20 | 14:18

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини