Журналистът Емилия Милчева с гореща прогноза кой може да е премиер

  • 13 юни 2024 08:14

  • 4477
  • 10
Журналистът Емилия Милчева с гореща прогноза кой може да е премиер
© Кадър - Нова телевизия

Сформиране на ново правителство няма да се търси формулата със силно партиен премиер, освен ако не е някой като Росен Желязков например. Желязков е една фигура, която се приема с определена симпатия от много политически сили. Това заяви в ефира на Нова телевизия журналистът Емилия Милчева.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 902

Според нея обаче големия въпрос е каква позиция ще вземат „Продължаваме промяната - Демократична България“ - дали ще останат на позицията си по отношение и участие в един бъдещ кабинет или ще решат друго.

Дянков: Правителство с ясен мандат на ГЕРБ + ДПС и ИТН, и явен премиер - Бойко Борисов

След оставката на господин Христо Иванов аз не зная какво политическо поведение ще има ПП-ДБ и присъединяват ли се към тази декларация на господин Кирил Петков и „Продължаваме промяната“, че ще бъдат твърда опозиция или не, добави Милчева.

Политологът Стойчо Стойчев смята, че логиката за формирането на мнозинство включва три субекта. "Два от тях със сигурност ще бъдат ГЕРБ и ДПС. Третият може би ще бъде „Има такъв народ”. Всякакви други варианти изглеждат твърде екстравагантни. В парламента е силата на управлението, затова големите политически лидери са там, няма да искат да са министри", отбеляза той. 

Целта на ДПС е да се намери формула, гарантираща по-спокойна работа на правителство от лица, възприети от обществото. Да не се допускат фигури, които да предизвикат протести. Това каза журналистът Илхан Андай. По думите му на президента Радев са необходими около 2-3 години, за да наложи свой политически проект и да извлече дивиденти от грешките на властта. "Ако България не е готова да приеме Пеевски за премиер, има трима зам.-председатели, които да станат вицепремиер или министри. Борисов няма да позволи да се направи правителство без ДПС", коментира той.

Последвайте канала на

Калина Христова
4477 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2024.06.13 | 12:22

10
РАДЕВ е гордост и надежда за БЪЛГАРИЯ!

2024.06.13 | 11:01

9
Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ още БЮРМ....ЧЕРНА ГОРА....! АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ, ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС! ПРИДНЕСТРОВИЕ и ГАГАУЗИЯ излизат от МОЛДОВА! САЩ и ЗАПАДА НАПУСНАХА АФРИКА, МАЛА АЗИЯ и ЧЕРВЕНО МОРЕ! СУЕЦА е КАНАЛ НА БРИКС! БРАТСКА КУБА, НИКАРАГУА и ВЕНЕЦУЕЛА РАЗВРЪЩАТ с РУСИЯ БАЗИ в КАРИБСКО МОРЕ! МЕКСИКО Е СЪЮЗНИК на КИТАЙ и БРИКС! СЕВЕРНА КОРЕЯ и ВИЕТНАМ са СЪЮЗНИЦИ на РУСИЯ, КИТАЙ и БРИКС! ТАЙВАН се връща в КИТАЙ! АСЕАН са партньори по БРИКС!
БЪЛГАРСКИТЕ ЛАЙ НО ЯДИ

2024.06.13 | 10:37

8
НЯМАТ ПОЗИЦИЯ КАКВОТО ИМ ИЗМИСЛЯТ

2024.06.13 | 09:50

4
Далече от еврогендъpното рoбство.
софийските меки китки костя и цончо

2024.06.13 | 10:32

7
онождаме люляка много мазно и затова квичи

2024.06.13 | 09:56

5
Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ ОЩЕ ДЪРЖАВИ....БЮРМ....ЧЕРНА ГОРА....! АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ, ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС! ПРИДНЕСТРОВИЕ и ГАГАУЗИЯ излизат от МОЛДОВА! САЩ и ЗАПАДА НАПУСНАХА АФРИКА, МАЛА АЗИЯ и ЧЕРВЕНО МОРЕ. СУЕЦА е КАНАЛ НА БРИКС! БРАТСКА КУБА, НИКАРАГУА и ВЕНЕЦУЕЛА РАЗВРЪЩАТ с РУСИЯ БАЗИ в КАРИБСКО МОРЕ! МЕКСИКО Е СЪЮЗНИК НА КИТАЙ И БРИКС! СЕВЕРНА КОРЕЯ и ВИЕТНАМ са СЪЮЗНИЦИ НА РУСИЯ, КИТАЙ и БРИКС! ТАЙВАН се връща в КИТАЙ! АСЕАН са партньори в БРИКС!
що за глупости?

2024.06.13 | 10:32

6
вотът показа ясно, че гласовете за прорашистките банди - бсп и израждане - спадна рязко.

2024.06.13 | 09:50

3
РАДЕВ е гордост и надежда за БЪЛГАРИЯ!

2024.06.13 | 09:17

1
Асен Василев ще е новият премиер.

2024.06.13 | 09:19

2
Да не преминава в ДПС ?

Добави коментар

Водещи новини