Янков: Не търсим Христо Иванов-2, а нов лидер на "Да, България"

  • 11 юни 2024 13:21

  • 905
  • 5
Янков: Не търсим Христо Иванов-2, а нов лидер на "Да, България"
© Булфото (архив)

Не търсим Христо Иванов-2, а нов лидер. Това заяви пред БНР Калоян Янков от клуб "9-и декември" в "Да, България", бивш депутат от "Демократична България" (ДБ). И подчерта:

"Христо е един от бащите и идейните вдъхновители на "Да, България", заедно с доц. Кристиан Таков и Мануела Малеева. Ролята му, особено в началните година на нашата партия, е безценна. Това никой не може да го отрече. "Да, България" е на етап, в който се нуждае от нов лидер, който да обедини партийните членове и да вдъхнови нашите симпатизанти".

Христо Иванов подаде оставка като председател на "Да, България", няма да става и депутат

Той изрази опасения, че "състезанието може да бъде с един кон":

"Има нужда от честно и равнопоставено състезание за лидерство на партията, което да не бъде акуширано от настоящото ръководство и да няма преференциални кандидати и всички останали. Ние търсим нов лидер с нова посока в партията, не търсим Христо Иванов-2. Заместването (на Христо Иванов - б.р.) е грешно поставена теза. Ако има равнопоставено състезание, ще се явят най-добрите кандидати от нашата партия и ще можем да изберем нов лидер. Ако се види, че състезанието е с един кон, няма да се появят повече хора, защото хората с качества за лидери имат други занимания и биха участвали, ако им се предостави равна възможност за състезание".

Мина един етап от нашето развитие и трябва да имаме нова посока, която лидерът трябва да начертае пред нас, изтъкна Янков.

Той припомни, че на последната Национална конференция на "Да, България" е взето решение за разделяне на политически и административни функции в партията:

"Ако това се изпълни, можем да имаме добро състезание".

Според Калоян Янков основната причина за загубата гласове в подкрепа за ПП-ДБ на изборите за Народно събрание и Европейски парламент е:

"Хората не харесаха нашето участие във властта. Резултатите на изборите е резултат от нашето участие във властта през последните месеци. Хората го намериха за неудачно".

По думите му по-успешно би било явяването на ПП и ДБ отделно на изборите, а след това да обединят усилията си.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
905 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гого

2024.06.16 | 21:57

5
Сетихте се вие, че Ицо не става за нищо

2024.06.11 | 18:11

4
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.11 | 14:19

3
Трябва със свещи.

2024.06.11 | 13:34

1
Да , не можете да намерите толкова грозен.
007

2024.06.11 | 13:44

2
Mi ela ti ako mislish che si krasiv no tova samo ne e dostatuchno!

Добави коментар

Водещи новини