Димитър Ганев: ГЕРБ са изправени пред тежка дилема

  • 10 юни 2024 19:06

  • 4992
  • 11
Димитър Ганев: ГЕРБ са изправени пред тежка дилема
© БНТ

Няма нито една нова идея и има една тенденция всички да са в управлението. Не трябва да се учудваме, че няма интерес към изборите. Хората просто не виждат за кого да гласуват. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Димитър Аврамов.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 896

Тук става дума за някаква свада, при която може да има победител само ако се сблъскат политическият елит и гражданите. През последните години гражданите показаха Ако жълтите картони се натрупваха, политическият елит отдавна трябваше да е "под душовете", заяви политологът Страхил Делийски.

Случилото се вчера е много сериозно. Имаме избирателна активност, която е много по-ниска от най-ниската досега, посочи политологът Димитър Ганев.

Търси се политическа алтернатива, която все още не може да се намери. Влизането на "Величие" в парламента е симптом за тези неща. Но това не е ключ за решаването ма политическата криза. Струва ми се доста трудно да се състави кабинет, а ако се състави, ще е много трудно да изкара пълен мандат, коментира Ганев.

Феноменът "Величие" показа и значението на алтернативните информационни канали. Алтернативната публичност вече е напълно конкурентоспособна на традициионната и е толкова мощна, че дори може да вкара партия в Народното събрание, без голяма част от хората да са разбрали за съществуването на тази политическа сила, отбеляза Димитър Ганев.

Николай Марков от "Величие" отрече да имат проруска насоченост: Такива приказки са като да повърнеш върху човек, когото не познаваш

Можем да се оттласнем от дъното, когато се появят смислени идеи, които карат хората да им вярват, и политици, които будят доверие. "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" сама победи ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и за 2 г. се срина. А Борисов запази голяма част от избирателите си, както и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с своите. Трябва да търсим отговорността на първо място у себе си и да вадим идеи. Трябва да можем по-бързо да се оттласкваме от дъното, заяви Димитър Аврамов.

Ние не сме в края на някаква криза, ние сме в началото. Тепърва има да ядем плодовете на убийството на политическото в България, добави Страхил Делийски.

Има много тежка дилема пред мандатоносителя и потенциалните коалиционни партньори, че дори да се роди нещо, то няма да има кой знае каква подкрепа, но ако не се състави правителство, на следващите избори може да има голяма мобилизация на протестния вот, на новите избори може да има електорална революция, подчерта Димитър Ганев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4992 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
ИСТИНАТА

2024.06.11 | 06:56

11
Другарю Ганев, ПРОБЛЕМА на България е Бойко Методиев Борисов и ШАЙКАТА му ОПГ"герб" !!! И, Вие ТОВА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ!!! А, ЗАЩО продължавате да се НАПЪВАТЕ, и бягате от ИСТИНАТА???? СРАМУВАТЕ, СТРАХУВАТЕ ли се???? А, от КАКВО, другарЮ????

2024.06.10 | 23:16

6
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
До 9

2024.06.11 | 05:29

10
Новини Бг , че снимката е точно на 9 години, но е толкова автентична !!!
Мангал надежда доййчева

2024.06.11 | 05:28

9
!!! надежда доййчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка. Архив. Гугъл. Новини Бг. Мангалко надежда доййчева абе много си грозна, като залудо разносиш миризлива пуутка.
Колко народ

2024.06.11 | 01:25

8
Изтрепаха двете печеливши партии на изборите.
И дпс са

2024.06.11 | 01:24

7
Изправени пред АК-47.
СКУЧЕН СТЕ

2024.06.10 | 19:39

2
Димитър Ганев: ГЕРБ са изправени пред тежка дилема ДИЛЕМА НЯМА, има само в главите ви. Има хора които в някаква степен ви вярват, за това осъзнайте че сте във вреда като говорител на собствено мнение. ѝАнализите ви са посредствени.

2024.06.10 | 21:49

5
Точно!

2024.06.10 | 19:22

1
ГЕРБ СДС ДПС Фалшифицират резултатите по ЗАПОВЕД на САЩ, НАТО и ЕС. ХУБАВОТО Е, ЧЕ ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ СА НЕЛИГИТИМНИ! ГЛАСУВАЛИ СА 10% ЖИВИ и 10% МЪРТВИ ХОРА! ЕВРОНАТО НЯМА ДА БЪДАТ ЛЕГИТИМИРАНИ ОТ НАРОДА и ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗЪТ ОТ ДНЕВНИЯТ РЕД И ПОЛИТИКАТА В БЪЛГАРИЯ! ПАРТИЯ "ВЕЛИЧИЕ" ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ и ЩЕ ВИДИМ СКОРО КАКВО Е ВЕЛИЧИЕТО И ИЛИ Е КОПИЕ НА ПП-ДБ-СС! МАКРОН, ОЛАФ и УРСУЛА КАТАСТРОФИРАХА! НОВИ ИЗБОРИ! СКОРО БАЗИТЕ НА САЩ в БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗНАСЯТ със САМОЛЕТИТЕ КАКТО В АФГАНИСТАН, ИРАК, СИРИЯ, ДЖИБУТИ и НИГЕР, БГ ЕВРОАТЛАНТИЦИ и НПО ЩЕ БЯГАТ ПОДИР САМОЛЕТИТЕ И ЩЕ СЕ ХВАЩАТ ЗА КОЛЕСНИЦИТЕ ИМ, БОБО ЩЕ СЕ ХВАНЕ ЗА ПРЕДНИЯ КОЛЕСНИК...А КОГА ВЛИЗА МЕЧА В ПАРЛАМЕНТА?

2024.06.10 | 19:58

4
ти си болен, бкп увреден ген.сигурно си на 140 госини! бахти архаичните расъждения. мястото ти е в лудницата.
458

2024.06.10 | 19:40

3
Е нас какво ни интересува. Да се пържат.

Добави коментар

Водещи новини