Наследници на Ботев и Левски: Гласувайте и бъдете горди, че сте българи

  • 09 юни 2024 12:04

  • 277
  • 3
Наследници на Ботев и Левски: Гласувайте и бъдете горди, че сте българи
© Нова тв

Двама младежи носят спомена и кръвта на мъжете, за които каузата „България” никога не е била просто един празен лозунг. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

„Всеки ден съм горда и благодарна, че във вените ми тече кръвта на Васил Левски, и се стремя ежедневно да спазвам заветите, които той ни е завещал”, коментира в студиото на „Събуди се” Яна Апостолова, родственица на Васил Левски.

„Бъдете горди, че сте българи. В дни, в които имаме право да гласуваме, трябва да се замислим колко е важно, че в нас протича мисъл, защото бъдеще без мисъл – няма как да се гради бъдеще”, заяви Александър Ботйов, родственик на Христо Ботев.

Къци Вапцаров: По-скоро човек ще полети, отколкото нещо да се промени в Булгаристан

Те разказаха кои са заветите на техните родственици. „Преди всичко трябва да бъдем честни, смели, любознателни, да чуваме и уважаваме другия, и самия себе си”, каза Апостолова.

„Смятам, че до ноември месец България няма да успее да сформира правителство”, заяви Ботйов. Според него много често сънародниците ни милеят за България, но когато е ден за избори, те масово не гласуват.

„Великите революционери и апостоли са ни завещали заветите си, а именно – чиста и свята република. Когато видя 90% избирателна активност, тогава ще кажа, че българите пазим тези завети и се стремим към светлото бъдеще на България”, допълни Ботйов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
277 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МАЙКА ВИ ДА ЕВА

2024.06.09 | 13:32

3
БЪЛГАРСКА ПЕ ДЕРАСТКА С ВИНСКА!
Родственик на БАЙ Ганьо

2024.06.09 | 12:23

2
бре моАли да ви е.ба мамата и на мошениците. Коя или по-скоро кого е.б.ал Левски та тая му носи кръвта във вените си? Аз ако пусна брада като Ботев и аз мога да кажа, че съм му родственик!
Какви

2024.06.09 | 12:23

1
грозници са и двамата

Добави коментар

Водещи новини