Христо Иванов призова: Гласувайте, само вие може да спрете управление на Борисов и Пеевски

  • 07 юни 2024 12:13

  • 459
  • 20
Христо Иванов призова: Гласувайте, само вие може да спрете управление на Борисов и Пеевски
© Булфото (архив)

Накрая сме на една кампания, която беше изключително мръсна, понеже залогът е изключително голям. Залогът е, бих казал, огромен, но остава скрит, защото единственото по-важно за ГЕРБ и ДПС от самите избори, е никой да не разбере, че са им толкова важни. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Така започва призивът на съпредседателя на “Демократична България” и лидер на “Да, България” Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в последния ден от предизборната кампания за парламентарния вот на 9 юни. В обръщение към съмишелнитениците и нерешилите, той призовава за масово гласуване, с което да се “обезцени” офертата на Борисов и Пеевски за бъдещо управление на страната.

След като преминава през основния залог на изборите - а именно разпределянето на дългата власт в регулаторите и съдебната власт, за които ГЕРБ и ДПС се надяват да имат определяща роля след изборите, детайлно разкрива какъв е планът на Борисов и Пеевски. Според него те се опитват да създадат усещането, че гласуването този път няма значение и така се опитват да потиснат избирателната активност. Затова Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския призовава за масово гласуване, като най-лесна рецепта за елиминиране на това влияние.

“Просто излизаш и гласуваш. И ги потапяш. Потопете ги, направете си това удоволствие. Това е най-простият начин. Не да чакаме „Магнитски“. Някой от Америка да мисли за България вместо нас, при положение, че ние не мислим за нея? Не става така. Да си държавотворен народ, да си суверенен народ и да се кичиш с претенцията за 1300 години България - това върви с определени отговорности. Към себе си и към България. Излезте и гласувайте!”, призовава Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Ето и целият текст на обръщението:

Накрая сме на една кампания, която беше изключително мръсна, понеже залогът е изключително голям. Залогът е, бих казал, огромен, но остава скрит, защото единственото по-важно за ГЕРБ и ДПС от самите избори, е никой да не разбере, че са им толкова важни. 

Затова с всичко в тази кампания на хората се казва: „Стойте си вкъщи, няма смисъл, отвратително е, гадно е, само не излизайте да гласувате“. Защо? Защото на тези избори ще се разпредели най-голямото количество власт за последните над 30 години. Изобщо не става дума за 240 места в парламента и още 20-ина министерски позиции - тази работа в последните години се оказа малко сезонна. Става дума за властта в така наречената дълбока държава. Над 30 регулатора в момента са с изтекли мандати, част от тях завършват втори мандат, без да са избрани за него. Цялата върхушка на съдебната власт също трябва да се преизбере. Това са позиции от по 5, 6, 7 години, от които зависи несравнимо повече, отколкото от отделен депутат или министър. 

Христо Иванов: Радев да спре да плаши хората и да налива гласове на „Възраждане”

Това е контролната, институционалната рамка на държавата - имунната система на България. Тази имунна система е изключена, силно мутирала, а Делян Пеевски си мисли, че тя му принадлежи.

За разпределянето на тази власт става дума в неделя. Именно когато опряхме до реформите в регулаторите - тогава ГЕРБ и ДПС събориха правителството. Защото видяха, че ние няма да се “спазарим” с тях и да си “делнем” - ⅓ за нас, ⅔ за тях. Видяха, че няма да легитимираме тяхното мнозинство в тази власт.

Целият политически модел в България зависи от това дали те ще успеят да презаредят дълбоката власт по старият начин - дали в КЗК, КФН, в службите, във Висшия административен съд, на позицията на главния прокурор, във Висшия прокурорски съвет ще сложат своите хора, за да поддържат същото ниво на корупция, на безотговорност и на мачкане.

И ако някой случайно не е разбрал, Делян Пеевски си го каза директно: „Няма да им позволя да разбият българските служби, да разбият правосъдната система. Аз няма да им позволя да разбият държавата. Аз, Делян Пеевски“. Човекът лично обяви за какво става дума. Борисов също е откровен. По същество той казва така - ние ще управляваме с ДПС и премиерът ще се казва Бойко Борисов.

Това е тяхната оферта за България.

Тези от вас, които си мислят дали да излязат да гласуват, трябва да разбират, че оставайки вкъщи, ще гласуват за офертата на Борисов и Пеевски. Това е залогът на тези избори. Тези избори са най-решаващите досега за Пеевски. Решаващи са обаче и за всеки български гражданин, който иска да се чувства свободен и достоен европеец в европейска България.

Алтернатива има и това са нашите усилия да прокарваме реформи. Сигурен съм, че през последните месеци всеки един от Вас е имал десетки причини да бъде раздразнен, недоволен, разочарован. И за много от тези причини аз вероятно ще се съглася с вас. Но това е най-доброто, което можем да мобилизираме като обществен ресурс за промяна в България към момента. И тук не е въпросът за Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския или за Кирил Петков. Тук въпросът е с колко гласа правим тази промяна. Защото промяна, която няма мнозинство зад себе си, е, в най-добрия случай, половинчата.

Ние сме единствените, показали готовността си за дългосрочно усилие - за всяка буква, за всяка норма, за всяко гласуване и всяка институция. Единствените, които имат план. Защото оставаме верни на нашите цели и верни на България. Винаги.

ГЕРБ и ДПС искат да управляват страната. И заради това се влага огромен ресурс за потискане на избирателната активност - за да бъдат убедени хората, че няма смисъл, че всичко е толкова гадно, че дори самата мисъл да излезеш да гласуваш отвращава. А ако все пак имаш някакви колебания, ти се казва: „То няма смисъл сега да гласуваш, защото наесен ще има следващи избори“. Ако зависи от тях обаче, наесен няма да има нови избори.

Най-лесната рецепта срещу всичко това е тази неделя да излезете и да гласувате. Има проста аритметика и тя е, че ако в България гласуват такъв процент хора, какъвто е нормален за Европа, ДПС ще имат между 15 и 18 депутати.

Просто излизаш и гласуваш. И ги потапяш. Потопете ги, направете си това удоволствие. Това е най-простият начин. Не да чакаме „Магнитски“. Някой от Америка да мисли за България вместо нас, при положение, че ние не мислим за нея? Не става така. Да си държавотворен народ, да си суверенен народ и да се кичиш с претенцията за 1300 години България - това върви с определени отговорности. Към себе си и към България. Излезте и гласувайте.”

Последвайте канала на

Филип Епитропов
459 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Теляк

2024.06.14 | 21:20

20
Ти нали изпра на Боко кесиите. сега можеш и да го оближеш!
ПЕДЕРАСУНЯЦИ

2024.06.07 | 15:16

19
ПЕДАЛЩИНА ПП-ДБ
ПромяатЪ

2024.06.07 | 12:35

6
Гласувайте за ПАРАПЕТА ПИПА и получавате Кире тъпото и кокорчо педалисимо,лорелайното крадливо,ГНОМЧО и пинокио

2024.06.07 | 14:20

18
само заедно ще ги изметем на политическото бунище! победа! Долу ПП-ДБ
ГЕРБ. ПОБЕДА НАД ЧЕР.ВЕНИТЕ ГОВ.ЕДА

2024.06.07 | 13:20

11
Гласувайте !! Всички като един против П П+ ДБ водени от комун.истическите изр.одчета и чер.вени м.екерета .

2024.06.07 | 14:18

17
Победа!
ГЕРБ. ПОБЕДА НАД ЧЕР.ВЕНИТЕ ГОВ.ЕДА

2024.06.07 | 13:20

12
Гласувайте !! Всички като един против П П+ ДБ водени от комун.истическите изр.одчета и чер.вени м.екерета .

2024.06.07 | 14:18

16
Победа!
Гласувам против ПП-ДБ

2024.06.07 | 14:17

13
Гласувайте, само вие може да спрете управление на както каза президента РР шарлатаните ПП-ДБ, те прекършиха България с некадърното си управление.

2024.06.07 | 14:18

15
Победа!
Phat Fussi

2024.06.07 | 14:18

14
ицака пак врели некипели
Аква

2024.06.07 | 12:44

10
ТИ БОЛЕН ЛИ СИ ИЛИ ИЗТРЕЗНЯ? ДО ВЧЕРА СЕ ПРЕГРЪЩА С МАГНИТСКИ И БАЦЕ, ДНЕС - ПОТОПЕТЕ ГИ. ТВОЯТА ПАРТИЯ ПЪРВА ЩЕ ПРОДАДЕ НАРОДА НИ НА ВОЙНАТА. БАСТА!
Мими

2024.06.07 | 12:43

9
Пинокио лъжлив, ти си по противен и от ГНОМА
ШИБАМ КУPBИТЕ НА КОЗЯК 16

2024.06.07 | 12:40

8
ТИ НАЛИ МИНАЛИЯ ПЪТ ЩЕШЕ ДА ГО СПИРАШ, МА, КУPBO?

Добави коментар

Водещи новини