ПП-ДБ: В навечерието на изборите - отново опит да се саботира машинния вот

  • 30 май 2024 17:25

  • 1345
  • 13
ПП-ДБ: В навечерието на изборите - отново опит да се саботира машинния вот
© Булфото (архив)

Председателят на РИК в Пловдив област от квотата на ГЕРБ-СДС заблуждава гражданите, че ако искат да гласуват само на единия вот на 9 юни, могат да го направят само на хартия. Това е поредният опит, чрез разпространяване на дезинформация, да се саботира машинния вот. Отново в навечерието на изборите, целта е да объркат хората и да се откажат да гласуват по най-сигурния начин - с машина. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Това пише в официална позиция от страна на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", която публикуваме без редакторска намеса: 

Председател на РИК: Не може да се гласува с машина само за депутати в НС

"Гражданите няма да могат да гласуват на машина, само и единствено ако нямат право да гласуват за двата вида избор. Тогава ще могат да гласуват само на хартия. Ако имат право да гласуват и за Народно събрание, и за Европейски парламент, но искат да гласуват само за едното от двете, ще могат да гласуват с машина.

Ето как се случва гласуването:

След вписване на данните на избирателя в избирателните списъци избирателят следва да заяви как желае да гласува – с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване.

За да гласува с бюлетина от машина, избирателят трябва да има избирателни права и за двата вида избори, които се провеждат. Ако избирателят няма избирателни права за изборите за членове на Европейския парламент от Република България, той гласува в изборите за народни представители само с хартиена бюлетина. Не се допуска гласуване в единия вид избор с хартиена бюлетина, а в другия вид избор с бюлетина от машинно гласуване.

Гласуването в двата вида избори се осъществява само с едно посещение на изборното помещение.

Във връзка със зачестилите опити да се вкарат в заблуждение избирателите в различните райони на страната относно машинното гласуване, настояваме ЦИК да излезе с официално становище и опровержение на твърденията на Янко Радунчев, председател на РИК 17 в Пловдив област.

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" призовава гражданите да не се подлъгват по опитите да бъдат объркани". 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1345 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Петър

2024.06.01 | 10:23

13
Тези ги тресе параноята, че изпускат кокала и почват да ни заливат с глупостите си
Лили

2024.05.31 | 23:01

12
На ПП-ДБ все някой друг им е виновен
ддд

2024.05.31 | 12:21

11
че баш те най-много подлъгват гражданите
Стефан

2024.05.31 | 11:50

10
Тези не се спряха
Не е ГЕРБ-СДС , а лъжците ПП-ДБ

2024.05.30 | 20:07

9
ПП-ДБ отново лъжат! мошеници. вече не им обръщаме внимание. Гласоподавателите видяхме по телевизията демонстрация как се гласува с машина и беше показана от официален представител на ЦИК. може да гласувате по следния начин: на екрана виждате две опции. Европарламент и НС -50. Избирате една от двете, или и двете не е задължително и маркирате избраната от вас партия, после ако имате особено предпочитание преференция и т. н. какво толкова сложно има? Има, ама няма. Гласоподавателите сме интелигентни, не ни правете ПП-ДБ с поредни лъжи на балъци. При всички случаи, вие вече сте се вмирисали на кеш и сте на политическото сметище. ФИЧКА ВИ ФАЙЧИНА, ментета!

2024.05.30 | 20:01

8
На тия усровци все някой друг им е виновен.
ПеПерасти гадни, сър

2024.05.30 | 17:45

2
.................целта е да объркат хората и да се откажат да гласуват по най-сигурния начин - с машина. .............аха - без "ала-бала с президента", без зам министър от ПП/ДБ да снима изходния код за да си "поиграел" с него в къщи, без Киро Тъпото да дава кодовете на машините, без Боко Пудела да бие и тормози хората - това ли е "сигерния" начин с машините?
шарлатания по Харвардски

2024.05.30 | 19:44

7
Шарлатаните се опитват предварително да оправдаят оглушителната си загуба и четвъртото място на изборите.
ПеПерасти гадни, сър

2024.05.30 | 17:56

3
ПеПерастите са дадени на OLAF, Сарафов, Кьовеши, КОНПИ, ФБР и посланник Кенет мартен заради кеша в торби, контрабандата, пуделите и пачките. На първо място в списъка са Киро Тъпото, Асен Швестера, Лена Мустака и очилатата тахтаба - сапунения академик Денков.

2024.05.30 | 19:33

6
Не тези все някой друг им е виновен
Тя

2024.05.30 | 19:01

5
АЛАБАЛА С ПРЕЗИДЕНТА ШАРЛАТАНИГЕ ПЕЧЕЛЯТ СИГУРНО

2024.05.30 | 18:07

4
NE , NA VSI4KI PARTII V BG NE, NA EU FA6ISTI S EU ZENNOSTI

Добави коментар

Водещи новини