Елисавета Белобрадова: Несъмнено ще има сериозен опит за спускане на нова Желязна завеса

  • 30 май 2024 15:28

  • 524
  • 1
Елисавета Белобрадова: Несъмнено ще има сериозен опит за спускане на нова Желязна завеса
© Фейсбук

Европейският съюз трябва спешно да се реформира на фона на поредица от все по-тревожни политически събития в глобален мащаб. Това заяви кандидатът за евродепутат Елисавета Белобрадова от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", съобщиха от пресцентъра на политичерската формация. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 857

“Много от настоящите процеси ме навеждат на една мисъл. Несъмнено предстои сериозен опит за спускане на нова Желязна завеса”, коментира Белобрадова, която е и кандидат за народен представител в 25 МИР - София. Като част от визираните процеси тя посочи блокирането от страна на Унгария на 6.9 млрд. евро по механизма за разплащане с държави от ЕС, предоставящи военна помощ за Украйна, срещите на китайския лидер Си Дзинпин първо в Париж, а впоследствие в Будапеща и Белград, където според Белобрадова е бил посрещнат като полубог. След срещата си с Орбан Си Дзинпин заяви, че Китай и Унгария започват “златно пътешествие” в двустранните си отношения.

Белобрадова не спести критиките си и към президента Румен Радев за неверните му твърдения, че ще бъдат изпращани български войски в Украйна. Тя подчерта, че българският парламент никога и по никакъв начин няма да вземе подобно решение. 

Станаха ясни водачите на листите на ПП-ДБ за изборите 2 в 1

“Румен Радев отново подхвана мантрите, че Русия е непобедима и прочие масирана политическа пропаганда за руската страна. Или за китайската, в зависимост от кой ъгъл гледаме глобалните политически събития”, анализира Белобрадова. Според нея в настоящия момент е изключително важно къде ще се позиционира България и какъв исторически избор ще направи.

“Въпросите ми са насочени към хората, които ще сформират следващото мнозинство в националния парламент. И докато за Пеевски е ясно къде е позициониран и какви са целите му, то въпросите ми са към всички останали колеги. Питам ви съвсем отговорно, вас, от така нареченото евроатлантическо мнозинство. Ще защитавате ли докрай избора на България да е част от ЕС и НАТО? Да бъде свободна, либерална демокрация, пък макар и с някоя и друга дупка в пътя и някоя и друга велоалея, която не ви харесва?”, попита реторично Белобрадова.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.31 | 00:42

1
ЩЕ ИМА РЯЗАНЕ НА ЖИВОТИНСКИ ГЛАВИ НА ПОБЕСНЕЛИ ЖИВОТНИ СЪС СЕ КИРА!

Добави коментар

Водещи новини