Сачева в Пловдив: Социалните работници са герои, ще увеличим възнагражденията им

  • 29 май 2024 12:30

  • 416
  • 3
Сачева в Пловдив: Социалните работници са герои, ще увеличим възнагражденията им
© ГЕРБ

Приоритет за ГЕРБ е да наложи политики, в които хората, които се грижат за други, да бъдат в центъра - увеличаване на възнагражденията им, укрепване на социалните услуги, кариерно израстване, за да може работещите в системата да развият своя професионален и креативен потенциал. Това обяви в Пловдив Деница Сачева на кръгла маса, посветена на бъдещето на услугите в сектора.

„Вярвам, че всички хора, които работя в социалните дейности, посвоему са герои. Именно за това като министър на труда и социалната политика учредих награда за социална работа, защото вярвам, че всички ситуации, в които попадате ежедневно могат да бъдат трансформиращи за цялото общество", заяви Сачева.

Според нея социалният сектор трябва да има стратегия за развитие на човешките ресурси. Политиките, свързани с пазара на труда и връзката с образованието също е водеща тема за ГЕРБ. 

"За да се случи това, е важно да има стабилно правителство. Това е условие за благосъстоянието на гражданите и развитието на страната", подчерта Сачева.

Областният координатор и кмет на Пловдив Костадин Димитров отбеляза, че мрежата от социални услуги в община Пловдив е една от най-развитите в страната. В подкрепа на думите му Веселина Ботева, която е представител на гражданската квота в листата на ГЕРБ-СДС, подчерта, че действащите към момента социални услуги на територията на Община Пловдив обхващат най-широк спектър от целеви групи като възраст, социални и здравни потребности и т.н.

„Близо 25 години посветих на един основен въпрос – Как светът, в който живеем, може да бъде по-добър за децата, семействата и възрастните хора? За мен винаги е много вълнуващо да говоря за социалния работник и неговата неизменна роля, за хилядите положително променени съдби, за създаването на едно по-справедливо и потолерантно общество", сподели Веселина Ботева.

Тя изтъкна професионализма и помощта, оказана от Деница Николова в качеството й на заместник-министър на МРРБ от ГЕРБ за успешното реализиране на социални проекти в Пловдив.

"Гордея се с проектите, свързани със социалните услуги от нов тип, които изградихме в правителствата на ГЕРБ. Трябва да продължим да работим в екип, за да търсим правилните решения", заяви Деница Николова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
416 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.29 | 15:47

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
рррррррррррррррррррррррр

2024.05.29 | 13:25

2
Сатана!
тиквата

2024.05.29 | 12:44

1
колко ла йна си изял а

Добави коментар

Водещи новини