ГЕРБ-СДС проведе среща с аграрния и горски сектор в Пазарджик с участието на Десислава Танева, бивш земеделски министър

  • 28 май 2024 09:41

  • 485
  • 1
ГЕРБ-СДС проведе среща с аграрния и горски сектор в Пазарджик с участието на Десислава Танева, бивш земеделски министър
© ГЕРБ

ГЕРБ-Пазарджик проведе среща със земеделски производители, на която присъства Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри – бивш министър на Земеделието храните и горите. На срещата бяха детайлно обсъдени предизвикателствата в сектор „Земеделие“, както и какво предвижда програмата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за сектора при следващ управленски мандат. Лозана Василева, която е бивш заместник-министър на Земеделието, храните и горите даде началото с приветствие. Василева благодари на присъстващите за големия интерес, както и на Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри. На водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за 13 МИР Пазарджик Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, както и на доц. д-р Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в – университетски преподавател и бивш заместник-министър на Земеделието, храните и горите, който също бе сред гостите на форума.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 895

Водачът на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за 13 МИР Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на даде категоричната си висока оценка за работата на Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри в сектор „Земеделие“ в Народното събрание. Захариева каза, че въпреки административната немощ на предишните управляващи, тя е свидетел как Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри по всякакъв начин се е опитвала да помага на сектора, чрез законодателни инициативи, които да бъдат в помощ.

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри изтъкна, че програмата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за сектор „Земеделие“ е доста обемна – цели 40 страници. В момента е актуализирана, но за да се стигне до нейното реализиране ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на следва да получи необходимото обществено доверие. Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри каза още, че в момента земеделската общност в целия ЕС и в България преживява най-тежката ситуация, от както има селскостопанска политика. Това което се е случило в последните две години е – Зелената сделка, озеленяването и въвеждането на високи изисквания към фермерите, приемането на нови регламенти, които определиха развитието на земеделието във всяка държава-членка.

„Удовлетворена съм от себе си като министър, че когато приемаха тези регламенти гласувах „въздържал се“, защото нямаше увеличен бюджет. Вдигаш с 25% себестойността и даваш на земеделците определени изисквания, но не им даваш с 25% повече средства. Пакетът с директни плащания даже е една идея по-малък“, коментира тя. И допълни: „Тези изисквания предизвикаха протестна фермерска вълна. Комисията и нейния комисар решиха, че трябва да отговорят на фермерите и приеха регламент, като дадоха назад в условията, но не предложиха никакво решение в последствие и в дългосрочен план.“

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри продължи с това, че предстоят Евроизбори и че очакванията са й отново ЕНП да има най-голямо присъствие в Европарламента. Друга тема, която Танева коментира е въздействието на войната в Украйна в земеделския сектор в България и Европа. По нейни думи войната също е утежнила пазара, както и няколкото решения едно след друго, което Комисията е взела и с тях украинската продукция е получила достъп до европейския пазар. Танева коментира, че спирането на войната в Украйна би нормализирало обстановката. Освен международния фактор, друга утежняваща ситуацията в сектора причина е ненавременните и неефективни действия от страна на правителството на Промяната, включително неосигуряването на необходимия бюджет за подпомагане по т.нар. Украинска мярка.

Тя начерта и идеи, които биха се реализирали ако ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на получи възможността да управлява.

Танева, ГЕРБ-СДС: Цялата европейска земеделска общност, включително в България, е сериозно засегната след приемането на "Зелената сделка"

„Ще въведем пакети от спешни мерки. Беше нарушен ритъма на работа на фермерите. Никога не сме изоставяли до сега с графика за плащанията. Неспазването на графика доведе до липса на предвидимост у земеделските производители. Те не можеха да планират и да извършат своите разходи по закупуване на препарати, торове, мероприятия. Не са експертите виновни за това – всичко идва от ръководителите. Експертите стават дефицит в нашата държава и ние трябва да ги пазим. Експертът ще слуша всеки началник, стига началникът да знае как да го управлява. Не можеш да чакаш един експерт да върши работата на министъра. Министърът трябва да взема политическите решения, да организира и да дава посока на процесите. Това което ние ще направим е да възстановим административния ритъм на работа!“

Като друга мярка, която ще се предприеме е за малките земеделски стопани. Административното обслужване на малките фермери да се поеме от съветническите служби, които са на издръжка на държавата. В програмата си ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на предвижда още преразглеждане на разпределението на бюджета по отделни мерки, както и изработване на поземлено законодателство. Танева изрази надежда, че съвсем скоро се надява да видим обявени земи от Държавен землен фонд, които ще бъдат подложени на търгове по новия ред. Търговете първо трябва да са за зеленчукопроизводство, трайни насаждения и животновъди, които искат да произвеждат фураж, заяви тя.

Като най-голямо предизвикателство Танева посочи възстановяването на равнопоставеността в сектора.

„Възстановяването на равнопоставеността може да се случи. Ние ще настояваме пред Комисията и сме против либерализацията на търговията с Украйна.“

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри обобщи мерките, които могат да доведат до равнопоставеност, като мерки за мониторинг и подкрепа на местното производство.

В частта свързана с храните Танева коментира, че в момента фермера е недоволен от цената, която получава за продажба на продукцията. Тя изтъкна, че клиентът също е недоволен и че плаща скъпо. „Доволен е последният продавач. В България над 50% от търговията се държи от мултинационалните големи вериги. Имаме амбиция и ще изготвим регламентация, така че да няма злоупотреба с монополно положение от страна на веригите“, подчерта тя.

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри отвори тема и за напоителните системи, които в район като Пазарджик са много важни. „Това което се случи с напоителните системи нека бъде за урок на обществото. Трябва да знаем как да защитаваме обществения си интерес. В Плана за възстановяване ние бяхме защитили средства за напоителните системи. Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на махна тези средства и сложи на тяхно място батерии в Стара Загора. Резултатът е, че сега няма нито напоителни системи, нито батерии. В момента НПО-тата питат какво става с напояването.“

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри посъветва хората да не се влияят от политическата емоция. Тя описа похватите на Промяната като едни лозунги, маркетинг и реклама, зад които не стои нищо съществено.

Доцент доктор Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в изтъкна, че гората, както една земеделска култура, също се нуждае от грижи. Той каза с разочарование, че това което е започнало с националната горска инвентаризация сега е спряно. Той сподели мнението на г-жа Танева за административната и управленска немощ на Промяната.

Лозана Василева се присъедини към мнението на останалите експерти, коментирайки, че за две години няма отворен прием по нито една мярка по стратегическия план, включително за стратегиите от местните инициативни групи по подхода ВОМР. Василева добави, че хората очакват да се възползват от тези малки проекти и че се надява приемите да бъдат отворени в най-скоро време и да може земеделието да върне своя ритъм на работа, така както е било преди.

Дискусията предизвика огромен интерес от страна на гостите, задаваха се много въпроси, настъпи бурна дискусия, дадоха се и предложения. Всичко това е очаквано, предвид, че област Пазарджик е едновременно и земеделски и горски район. Срещата продължи и след официалната част в лични разговори с гостите-експерти. На събитието, освен земеделски производители, присъстваше и областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, както и представители на структури на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в от областта и кандидати за народни представители от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
485 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.28 | 12:45

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини