В област Разград ще бъдат разкрити 193 избирателни секции

  • 27 май 2024 14:59

  • 254
  • 1
В област Разград ще бъдат разкрити 193 избирателни секции
© Novini.bg/ Canva

В област Разград са образувани 193 избирателни секции, като в 166 от тях ще може да се гласува и с машинен вот и с хартиен – по избор. Подвижните секции ще бъдат 31, съобщи за БТА секретарят на Районната избирателна комисия (РИК) Юмгюл Ахмедова. Тя посочи, че от днес по график РИК започва провеждането на обученията на комисиите в общините, по график общините ще получават и машините за пробен вот.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 855

Ахмедова заяви, че за да се гарантира безпроблемното протичане на вота в случай на повреди в електрозахранването, е създадена организация за осигуряване на 15 генератори за избирателните секции в региона.

ЦИК: Имаме достатъчно време, машинен вот ще има

От областната администрация в Разград информираха, че на работна среща днес, е обсъден ходът на организационно-техническата подготовка за провеждането на изборите за членове на Европейски парламент и за народни представители, насрочени за 9 юни. Главният секретар и председател на екипа по организационно-техническата подготовка Михаил Тодоров заяви, че РИК е обезпечена с необходимата техника, консумативи, канцеларски материали. Упълномощен представител на Областна администрация е получил предварителните избирателни списъци от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“, които са предадени на общините. Доставени са централизирано удостоверенията за гласуване на друго място и регистрите към тях, които също са предоставени на местните управи. Предстои да бъде изготвен график, по който бюлетините, изборните книжа и материали ще бъдат раздадени на общините, посочи експертът по връзки с обществеността в областната администрация Деница Дилова. 

Тя добави, че след приемането на оперативен план на ЦИК за организацията на работата в деня на изборите ще бъде създадена организация за получаване и изпращане на информация за избирателната активност, като общините ще бъдат уведомени за часовете на подаване на информацията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
254 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 16:14

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини