Асим Адемов пред земеделци: Следващият програмен период ще има повече финансиране за малките и средни фермери

  • 22 май 2024 10:52

  • 729
  • 9
Асим Адемов пред земеделци: Следващият програмен период ще има повече финансиране за малките и средни фермери
© ПП ГЕРБ

Каква е визията и какво се случва със земеделието в България - това обсъдиха в открита дискусия земеделски производители от региона и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Асим АдемовАсим АдемовАсим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община. Домакин на срещата със земеделския бранш бе град Кюстендил, а инициатор на събитието - водачът на листата Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в и кандидатите от листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 891

“Вие сте част от голямата група фермери и земеделци в Европа, които се грижат за изхранването на близо 450 млн. души. Заслужавате благодарност и подкрепа за това, което правите. Ковид кризата затрудни доставките; войната в Украйна също имаше неблагоприятно въздействие върху земеделския сектор; върху гърба ви се струпаха и някои грешни решения, взети в Европарламента. Имахте основание да изпитвате недоволство”, заяви Адемов. Той припомни, че когато имаше дебати за новата селскостопанска политика за този програмен период, България бе единствената страна, която получи повече пари за земеделие. “В тази връзки, когато нашето правителство управляваше, ние бяхме подготвили и стратегическите планове за земеделието, и Плана за възстановяване. Когато обаче дойде Промяната, реши да ги промени. Правителството на г-н Борисов беше предвидило близо 900 млн. лв. за възстановяване на напоителните системи, защото няма как да сме конкурентноспособни на другите държави, ако нямаме напояване. Промяната оряза голяма част от парите и заради това голяма част от напоителните системи няма да бъдат възстановени. Това е една от щетите, които нанесе Промяна”, припомни евродепутатът.

ПП ГЕРБ

Водачът Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в припомни, че заради нестабилността в държавата от 2021 г. насам в земеделието има много реорганизация по линия на проекти и програми. Земеделските производители претърпяха и много щети. “Нашият край е известен като овощната градина на България, затова и провеждаме тази среща с вас и евродепутата Асим АдемовАсим АдемовАсим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община. Той е експерт в областта на земеделието на ниво европейска политика и се бори за правата на българския сектор в Брюксел”, обясни народният представител и благодари на Адемов за подкрепа досега.

Общинският съветник и земеделец Валери Йовев коментира и актуалния проблем на черешопроизводителите в Кюстендилско. Той отчете като плюс, че вече стойността на продукцията има водеща роля при деклариране. Йовев обясни, че след разяснителната кампания има сериозни облекчения, свързани с подаваните електронни уведомления към НАП. “За транспортни средства над 3,5 тона, при стойност на превозваната в тях черешова продукция под 5 хил. лв., производителите не са длъжни да декларират. Това са големи административни и финансови облекчения за нашите кюстендилски производители. По електронен път ще се декларира само продукция на стойност над 5 хил. лв.”, обясни Валери Йовев.

На срещата с Асим АдемовАсим АдемовАсим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община земеделците споделиха също своите притеснения и предизвикателствата, с които се сблъскват ежедневно. За тях административната тежест и “бумащината” е нещо, което допълнително затруднява работата им. Евродепутатът Асим АдемовАсим АдемовАсим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община даде повече яснота върху бъдещата визия и европейски програми, които са свързани със сектора. Той обясни, че в края на мандата на Европейския парламент от ЕНП са предложили и са гласувани някои улеснение относно административната тежест. “Тези изисквания вече ще бъдат към трети страни, които внасят в Европа, за да не бъдете ощетени вие”, каза евродепутатът. Той даде за пример още едно прието положително решение, касаещо и България: относно вноса на украински стоки - когато нивата на внос надскочат нивата от преди войната, всяка държава има право да спре вноса моментално. Асим АдемовАсим АдемовАсим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община увери присъстващите земеделци в Кюстендил, че в следващия програмен период ще има повече финансиране за малките и средни фермери. Евродепутатът обясни, че се работи и в посока създаване на по-добри условия, за да стане атрактивен секторът за младите.

На срещата в Кюстендил присъстваха и кандидатите за народни представители Михаела Крумова, Любомир Георгиев, Иван Каназирски и Таня Иванова, както и областният координатор Даниел Данчев.

ПП ГЕРБ

Последвайте канала на

Десислава Станева
729 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2024.05.25 | 05:47

9
❤️ Г­­о­­­р­е­­щ­­­и­­ ­­м­­­о­­­м­­и­­­ч­е­­­т­­а­ ­в­­и­ ­­­о­­ч­­­а­­к­в­­­а­т ­­­-­­­ X­­1­­­8­­­.­­F­­U­­­N
кочо боко сик ,вис и милиардите на сараите

2024.05.22 | 19:47

8
На българина му е малко че дето само го лъжат и крадат и той гласува ли гласували за мародерите на държавата
истината

2024.05.22 | 19:44

7
Типичен турчин, лъжец, далавераджия , чалъмджия и нищо правещ като вожда си.
Аха

2024.05.22 | 19:43

6
Вие се накрадохте и сега ще има по малко и за другите …

2024.05.22 | 14:16

5
Вместо да има законности и гражданите да ползват правата си, идват разни главанаци да ги лъжат че ще ги "уредят" и това се води политика, това е гербдпс. Разчитат на наивни, простовати хора да им повярват.

2024.05.22 | 13:46

4
ПУБЛИЧНА ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ И КОРУПЦИЯ. ТОЗИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН.

2024.05.22 | 13:29

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.22 | 11:49

2
МЮМЮН ЛЪЖЕ БЪЛГАРИТЕ. НЯМА КАК ДА ИМА ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ И ДПС ТОВА ГО ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ.

2024.05.22 | 11:43

1
НЯМА ДА ИМА

Добави коментар

Водещи новини