Какви сблъсъци се очертават за изборите на 9 юни

  • 09 май 2024 11:53

  • 1021
  • 1
Какви сблъсъци се очертават за изборите на 9 юни
© Novini.bg/Canva

20 партии се включват в битката за национален и европейски парламент на 9 юни.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

Коалициите, които ще се явят на двата вида избори, са 11.

Само една коалиция е подала документи само за предсрочните избори на Народно събрание.

Вижте номерата на бюлетините, с които партиите ще се явят на изборите

БНТ направи справка за лидерските битки, които се очертават: 

Благоевград

Сериозна се очертава да е битката в Благоевград. ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на традиционно издигат за водач в Благоевград бившия председател на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Този път той е водач на листата на коалицията и за евровота. Срещу него от ПП-ДБ издигат бившия регионален министър в кабинета "Денков" - Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, отново, се води от Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, а БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - от лидера си Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Цвета Рангелова е водачът на листата на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", а Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. - на тази на ИТН.

Бургас

Без изненади в Бургас. За втори път на предсрочни избори Жечо Станков ще поведе ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Бившият премиер Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С оглавява отбора на ПП-ДБ, след като Средна европейска класа на Константин Бачийски се отказа от коалицията. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с отново ще заложи на родения в Айтос Севим Али. Цончо Ганев отново е начело на листата на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". При БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма промяна във водачеството от 13 години - начело е Петър Кънев. И "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" залагат на бургазлията Ивайло Вълчев.

Варна

Един от заместниците на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, отново е начело на листата във Варна. Изненада няма и при водачеството на листата на ПП-ДБ - бившият министър на иновациите Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава. Отново водач на Движението за права и свободи за Варна е Филиз Хюсменова. Лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика, традиционно, е начело на листата на партията в този избирателен район. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отново залага на Борислав Гуцанов. ИТН слага на първо място Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Велико Търново

Без изненади и във Велико Търново при ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Водач отново е бившият здравен министър Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г.. Срещу него отново се изправя Людмила Иванова от ПП-ДБ. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и на тези избори залагат на добре познатия във Велико Търново Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. Станислав Стоянов от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" също оглавява листата. Новото име при БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е Атанас Зафиров, който сменя Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,. ИТН залагат на Андрей Чорбанов.
 

Видин

Заместник-председателят на 49-ото Народно събрание Росица Кирова отново е водачът на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на във Видин. Тя беше част и от партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, но я напусна. Кадърът на ДБ - Любен Иванов, подобно и на миналите парламентарни избори, е начело на листата на ПП-ДБ. Останалите партии правят промяна във водачите си. Вместо Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с залагат на Иво Цанев - бивш народен представител от СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Настоящият депутат от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Вера Александрова сменя Филип Попов. Румен Гечев е новият водач на листата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но партията не взе мандат на последните избори от Видин.

Враца

Във Враца начело за ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на е областният координатор на партията Красен Кръстев. И тук няма изненада. И този път Деница Симеонова оглавява листата на коалицията "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", Валентин Тончев от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с заменя Цветан Енчев. Ивайло Папов е начело на листата от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Промяна има при листата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - Генади Събков, който беше кандидат за кмет на Мездра, сменя Атанас Зафиров. "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" залага на Иван Клисурски.

Габрово

Заместник-председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и бивш кмет на Габрово Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, очаквано, повежда битката за града. За четирите мандата в Габрово срещу него се изправя Явор Божанков от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", Юсеин Вейселов от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, Димитър Гърдев от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", Иван Ченчев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, депутатът Даниел Петров от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", който запазва водачеството си, ще мерят сили.

Добрич

Депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е отново оглавява партията в Добрич. ПП-ДБ издига отново депутата Ивайло Мирчев. Константина Петрова от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и Ертен Анисова от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са отново водачи. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е залага на Мая Димитрова, която беше представител в 45-ия парламент на партията. Листата на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" ще води Александър Александров.

Кърджали

Безспорно една от най-интересните битки. Бастионът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с традиционно дава водачеството на листата на председателя на движението. И сега това е Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Миналогодишният водач беше Мустафа Карадайь. ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на отново залагат на Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която не успя да спечели мандат на предишните избори. Тя е водач и на още една листа за Пловдив-област, което ѝ гарантира място в новия парламент. Изненада има при ПП-ДБ, които на предишните избори заложиха на Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има, но сега изборът се е спрял на общинския съветник и бизнесмен Радослав Милев. "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" залагат на Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска, който беше и миналогодишният водач, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - на бившия министър на туризма Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за, а ИТН - на депутата Цветан Предов.

Кюстендил

Бившият министър на вътрешните работи в правителство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в отново води листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, Георги Стамов също остава водач на листата на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Листата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще оглави Николай Златарски. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е залага на Николай Каварджиклиев, "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" дава водачеството пак на Димчо Димчев, а партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в - на Снежанка Траянска.

Ловеч

В Ловеч позициите си запазват бившият министър на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, Искрен Арабаджиев от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Промени има в листата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - Атидже Вели замества Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен, както и в тази на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" - Ивелин Първанов ще е водач на мястото на Николай Дренчев. Начело на листата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отново е Ирена Анастасова. Листата на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" се оглавява от Филип Станев.

Монтана

В Монтана за първи път начело на листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще е лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, който досега се кандидатираше от София. На миналите избори водач беше Ирена Димова. Останалите водачи са бившата областна управителка Ванина Вецина от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с начело на кандидатите отново е Димитър Аврамов. Той беше арестуван през юли 2012 г., когато беше депутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, заради обвинение за търговия с влияние. Другите водачи са - отново Петър Петров от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", Велизар Енчев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, вместо Стоян Мирчев и Владимир Владимиров от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Пазарджик

Първото място на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в Пазарджик отново е за Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. ПП-ДБ отново залагат на Ивайло Шотев. Изненада има при ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на няма да е водач на листата на движението за пръв път от няколко вота - първото си място той отстъпва на евродепутата Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност. В надпреварата за 8-те депутатски места от района влизат пак Стоян Таслаков от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Андрей Чорбанов е водачът на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Перник

В Перник е интересно при "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" - водач ще е Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, вместо Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския. Срещу него се изправят Петя Димитрова от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", Георг Георгиев от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, който се явява от района, бившият общински съветник Борис Цветков от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, Димо Дренчев от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и Петя Димитрова от ИТН.

Плевен

Водач на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на отново е Пламен Тачев. ПП-ДБ замениха отцепилия се от коалицията Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент с бившия министър на икономиката Богдан Богданов. Георги Свиленски сменя Румен Гечев начело на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с отново избират Марио Рангелов, а "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател " - Ивелин Първанов. Водач, както се и очаква, на листата на ИТН е лидерът Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

Пловдив-град

Лидерска битка се чака и в Пловдив. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г оглавява две листи - едната за 25-и МИР София, а другата - именно за Пловдив-град. Той ще се изправи срещу съпредседателя на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, който ще замени Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са - водач на листата на коалицията за евровота. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е залагат на кандидати, които и друг път са водили листите им в града - Танер Али, Ангел Георгиев и Иван Петков, който е местният лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Листата на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" този път ще води Станислав Балабанов, вместо Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова, който този път няма водачески позиции.

Пловдив-област

Изненади има при водачите в Пловдив-област. От ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са решили да поставят на челно място бившия председател на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която на предишни избори водеше само в Кърджали. И това е втората листа, която тя оглавява. Тя застава на първо място в листата на мястото на напусналия през 2023 г. политиката Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Коалиция ПП-ДБ залага на бившия министър на икономиката Богдан Богданов, вместо на досегашния депутат Росен Костурков. Промяна има и при водачите на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - Кръстьо Врачев застава вместо Стоян Таслаков, а социалистите залагат на филолога Веска Ненчева, вместо на дългогодишния депутат Манол Генов. Промяна няма при ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" - енергийният експерт Рамадан АталайРамадан АталайРамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 г. се ще се бори за място в 13-и пореден парламент, а Станислав Балабанов - в пети.

Разград

В Разград за първи път листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще води Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, след като доскорошният титуляр Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, бе избрана за съдия в Конституционния съд. В ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с също има промяна - мястото на бившия зам.-председател на партията Ахмед Ахмедов, подал оставка от поста през ноември след лидера Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, ще заеме новият съпредседател на формацията Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със. Промяна има и в листата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, която ще бъде водена от лидера на партия "МИР" Симеон Славчев. При "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" водач отново е Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в, а при "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" - Ивайло Хъневски. Листата на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" оглавява Тезджан Сабри.

Русе

В Русе, където Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, традиционно е първа в листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, сега мястото заема бившият общински съветник Бедрос Пехливанян. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е запазват досегашните си водачи - Ализан Яхова, Златан Златанов и бившия министър на земеделието Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й.. За коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" листата отново повежда икономистът Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, а тази на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" - Драгомир Петров.

Силистра

Размествания има и в челните места в Силистра. Първи в листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на е Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за вместо бившия депутат и областен управител Ивелин Иванов, а коалицията "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" избира Богомил Петков вместо Стоян Георгиев. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е залагат отново на Иво Атанасов, а "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" - на Емил Трифонов. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" запазват водачите си - листата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще води Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със, а Маргарита Генчева - тази на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Сливен

От Сливен без изненади ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на отново залагат на бившия земеделски министър Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, а "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" - на Татяна Султанова. Водачът на листата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с този път няма да е Хатидже Георгиева, а Хюсеин Хафъзов, който заедно с Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в напусна ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с през 2016 г. и стана съучредител на партия ДОСТ. През 2018 г. се завърна сред редиците на движението. Водачът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в града отново е Деян Дечев, на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" - Климент Шопов, а на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" - Иван Кючуков.

Смолян

Без съществени промени са водаческите позиции в Смолян - начело на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на остава бившият депутат д-р Красимир Събев, а на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" - Михал Камбарев. Хайри Садъков пак ще води листата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, а Ангел Георгиев - на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". За БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на челното място се завръща бившият председател на общинския съвет в Златоград Емил Хумчев, а в "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" то отива при Борислав Пешев.

23 МИР София

Това е най-големият избирателен район в страната, който праща в парламента 19 депутати. Начело на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, обаче, вместо лидера на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, застава общинският съветник и бивш шеф на столичните общинари Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска. За пореден път водач на листата на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ще бъде съпредседателят ѝ Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" залагат също на нови хора - движението издига Тимур Халилов от младежкото ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, а "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" - зам.-председателя на партията Цончо Ганев. В БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е по традиция листата ще води Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за, а в "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" - Павела Митова.

24 МИР София

Начело на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на този път застава Рая Назарян, която придоби популярност покрай преговорите за ротацията между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ. Тя сменя Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за. Листата на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ще води отново Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, а на тази на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" - отново Петър Петров. Промяна няма и при ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, водач е Едиз Саидов, на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - Георги Свиленски, а на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" - Ивайло Вълчев. Районът изпраща 13 народни представители.

25 МИР София

Голямата лидерска битка е в столичния 25-и многомандатен избирателен район, който до 2013-а беше най-големият в страната, а в момента дава 13 мандата. За пореден път в района един срещу друг се изправят председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и бивш премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, депутатът Христо Петров (Ицо Хазарта) от името на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", зам.-председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен, лидерите на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика, Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. В този райони водачи на листи са още бившият главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от.

София-област

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" издигна отново за водач в София-област д-р Александър СимидчиевАлександър СимидчиевД-р Александър Симидчиев  е пулмолог, интернист с дългогодишен опит в областта на белодробната. Срещу него се изправят отново бившият вътрешен министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, Цветан Енчев от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, Ангел Славчев от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", Иван Ченчев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и Силви Петров от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Стара Загора

В Стара Загора водачи отново са бившият образователен министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, който води листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, Радослав Рибарски от ПП-ДБ, партийният зам.-председател на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Халил Летифов и Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". В БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е водач в района става Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на на мястото на бившия социален министър Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора, а начело на листата на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" отива сценаристът Александър Вълчев.

Търговище

В Търговище отново се кандидатират бившият министър на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, Илина Мутафчиева от коалицията "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и Джейхан Ибрямов от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Промени в челните места има в листите на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" - там водачи стават съответно Веселин Вешев, Йорданка Георгиева и Тезджан Сабри.

Хасково

В Хасково бившият министър на финансите от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на за пореден път се изправя срещу бившия енергиен министър на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. На челното място в листата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с застава Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен, който заменя младежкия лидер на движението Сезгин Мехмед. В БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Атанас Зафиров остава водач на листата на социалистите, а Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска - на тази на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Водачът на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" се сменя и на първото място застава Александър Марков.

Шумен

В Шумен за първи път от много време насам листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на няма да води бившият образователен министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Вместо него първи е областният координатор в града Любомир Христов. Бившият премиер Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С обаче запазва челната си позиция в листата на ПП-ДБ. В битката за депутатско място от района влизат още председателят на областната структура на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Айсел Руфад, Веселин Вешев от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", Борислав Гуцанов от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и Ивайло Костадинов от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Ямбол

В Ямбол първите места повтарят почти напълно тези от предходните избори. Димитър Иванов води за ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, Мирослав Иванов - за "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", Никола Димитров - за "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, - за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и Александър Марков - за "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен". Единственото ново име е Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден, който застава начело на листата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, след като предишният водач Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас стана подуправител на БНБ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1021 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА

2024.05.11 | 15:15

1
Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. (2009 ) -отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандиз чийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Рени Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност. Охранителят А т и л к а т а , с рождено име Мирослав Блажев бил гард без пистолет. Работодателите му и в двете охранителни фирми, в които бил нает през последната година и половина, изпитали недоверие към резкия му и избухлив характер. Затова никога не го сложили въоръжена охрана, твърдят източници от "С е к ю р и ти БГ" и "Ф о р с делта". Иначе можел да охранява АЕЦ "Козлодуй", който е един от обектите, с които "С е к ю р и т и БГ" има договор. Негови бивши колеги подозират, че Блажев силно е страдал от този факт. Затова и бързо напускал фирмите, където работел. Чувствал се винаги недооценен. Едва по-късно се въоръжил. Първо преработил газов пистолет в боен, след това незнайно как се сдобил и с ПСМ. Точно с тези оръжия Блажев отвлече във вторник автобуса с 36 пътници. МВР изиска вчера от двете фирми всички документи, с които Блажев е получил работата си. Според проверката на експертите от "Охранителна полиция" всичко било перфектно. Имало документ от лекар, който удостоверявал моментното психическо състояние, съдебно свидетелство, че е с чисто съдебно минало.В документите не е отразено обаче, че през 1996 г. Мирослав Блажев е бил лекуван от личностно разстройство. Най-вероятно и двамата лекари, които са издали документа за моментно психично състояние, са "забравили" да питат лудницата за минали психични заболявания, смятат запознати. "Проверих и се оказва, че лудницата не е издавал документ, удостоверяващ, че лицето е психично здраво", заяви директорът на психиатричната болница в града д-р Цанко Цанков. "На всяко лице, което е лежало в психиатрична болница, му се съставя досие, което се пази в продължение на 50 години". Според д-р Цанков в случаите, когато се налага издаване на медицинско удостоверение за психично здраве, психиатри по местоживеене трябва да упоменат, ако лицето страда от психично заболяване, и посочат моментния му статус.19-годишната Розинка Костова, приятелката на Мирослав, призна, че Петър Ганев, който стана причина за действията на Мирослав Блажев на 27 януари, наистина се e опитал да я прегази с кола на 1 август м.г в София. Тя била бременна, отишла до магазина, който е до дома му, и тогава той се опитал да мине с колата си през нея. По думите на Розинка, има свидетел на инцидента, но той не искал да говори, защото бил приятел на Петър. Според нея Петър Ганев искал чрез нея да причини страдание на Мирослав заради конфликт между двамата. На 27 януари 33-годишният Мирослав Блажев от Севлиево отвлече автобус с 37 пътници на фирма Биомет, пътуващ по линията София-Варна. Той бе въоръжен с пистолет със заглушител и поиска да му бъде доведен Петър Ганев, за да говори с него. Малко повече от час след отвличането Блажев се предаде на полицията. Впоследствие Районният съд в Ловеч наложи на похитителя на автобуса мярка "постоянно задържане под стража", като разпореди той да бъде въдворен в психиатричното отделение на Ловешкия затвор. А т и л к а т а, е роден в Плевен през 1975 година. Розинка Костова е от дом за умствено изостанали хора ! Имат дете умствено изостанало-ИЗРОД !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини