Петър Витанов: На България ѝ трябват отговорни хора, а не политически пенсионери

  • 24 април 2024 16:31

  • 576
  • 1
© Фейсбук

Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее,  евродепутат,  напомни пред NOVINI.BG колко важен е изборът на 9 юни. Той сподели какви депутати трябва да влязат в българския парламент и поясни, че политически пенсионери нямат място там, а само отговорни хора.

Иначе и той е на мнение, че каскада от кризи са съпътствали мандата на Европейския парламент (ЕП) – COVID, войната в Украйна, енергийната криза, блокажите в икономиките, проблемите в Близкия Изток. „Всичко това се отразява на живота ни“, напомни той.

Като успех на този ЕП Витанов обаче отчете борбата на ЕС с климатичните проблеми и поясни, че този живот, който сме го имали ние, трябва да го предоставим и на децата си.

„Сега обаче ЕС е изправен пред още едно голямо предизвикателство - конкурентноспособността. Китай и САЩ например са страните, които ни изправят пред него“, поясни той.

Относно антинастроенията, които витаят напоследък, Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее заяви категорично, че в ЕП не са с високи заплати и тихи и спокойни длъжности. Според него част от тези настроения в България например идват именно от нашите политици. „Не ни е виновен ЕС, че не можем да използваме целия му инструментариум, милиардите и механизмите“, каза той. „Заради това трябва България да има нормално, устойчиво, проевропейско управление. Заради своята политическа немощ, ние се оправдаваме с началниците в Европа“, заяви Витанов.

Испанският евродепутат с български корени Ева-Мария Попчева: В ЕС чуват България

Няма да бъда кандидат за член на ЕП“, разкри Витанов пред NOVINI.BG. „Не се отказвам от политиката обаче, напротив, и се надявам политиката да е по-добра. Човек може да прави политика и да се занимава с нея не само от трибуната на ЕП“, категорично заяви Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
576 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЛАВА УКРАИНЕ

2024.04.24 | 18:50

1
а не и ли триабват банкаиснки го веда и С Ф И Н и

Добави коментар

Водещи новини