Главчев на среща с ЦИК: Имате нашето пълно съдействие за подготовката на честни и прозрачни избори

  • 15 април 2024 17:12

  • 460
  • 2
Главчев на среща с ЦИК: Имате нашето пълно съдействие за подготовката на честни и прозрачни избори
© Министерски съвет

ЦИК може да разчита на пълно съдействие от страна на изпълнителната власт за подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори. Това заяви министър-председателят Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в на среща с ръководството на ЦИК в Министерския съвет. В разговора днес, организиран по инициатива на премиера, взеха участие също вицепремиерът и финансов министър Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с, министрите на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника, на електронното управление Валентин МундровВалентин МундровВалентин Мундров е назначен за министър на електронното управление в служебния кабинет с, на външните работи Стефан ДимитровСтефан ДимитровСтефан е Димитров е назначен за министър на външните работи в служебния кабинет с премиер Димитър, на правосъдието Мария ПавловаМария ПавловаМария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. На 9 април 2024 г. е, на регионалното развитие и благоустройството Виолета КоритароваВиолета КоритароваВиолета Коритарова е назначена за министър на регионалното развитие и благоустройството в, както и представители на МВР, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 803

В хода на срещата премиерът Главчев посочи, че Министерският съвет вече е приел план-сметката за изборите на 9 юни. Подчерта, че е одобрено и правителственото решение, с което на министър Гвоздейков е възложена координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите. „Направили сме първите стъпки“, подчерта Главчев и акцентира върху доброто взаимодействие между институциите, което е гаранция за добър краен резултат. „Съвместно може да положим усилия и да оправдаем очакванията на българските граждани изборите да са честни и прозрачни“, изтъкна още министър-председателят. 

Председателят на ЦИК Камелия НейковаКамелия НейковаКамелия Нейкова е родена на 16 август 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел определи днешната среща с изпълнителната власт като навременна и изрази увереност, че с нея се поставя добро начало на съвместната работа по организирането на вота. „От нас зависи избирателите да са сигурни, че гласът им ще бъде отчетен както е подаден и да бъдат спокойни за избирателните си права“, посочи Нейкова. По думите ѝ организацията на предстоящия вот в технически аспект не следва да бъде по-сложен от състоялите се местни избори. 

ЦИК одобри слоган и лого на разяснителната кампания за изборите „две в едно“ през юни

В рамките на срещата в Министерския съвет бяха обсъдени сроковете за различните дейности в хода на подготовката на изборите. Теми на разговора бяха също организирането на вота в чужбина, обезпечаването на машинното гласуване по начин, по който да елиминира всякакви съмнения за манипулации. От ЦИК съобщиха, че подготвят специална разяснителна кампания относно уседналостта, която е особеност на евроизборите. От страна на МВР беше докладвано, че структурите на ведомството по места вече работят активно срещу изборната търговия и за противодействие на „брокерите на гласове“.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
460 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.15 | 22:53

2
Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:---> use.my/bman
Някой

2024.04.15 | 18:01

1
Какъв боклук долен е и тоя.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини