Административният съд потвърди резултатите от балотажа в Карлово

  • 28 ноември 2023 15:56

  • 770
  • 2
Административният съд потвърди резултатите от балотажа в Карлово
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

Пловдивският административен съд отхвърли жалбата на Веска Ненчева срещу резултатите от местните избори в община Карлово. На балотажа кандидатката на БСП загуби от Емил Кабаиванов от СДС със 167 гласа разлика.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

След като подаде жалбата си бившата депутатка каза, че през седмицата след вота с колегите ѝ прегледали всички протоколи и записи от изборния процес. "Сблъскахме се с многобройни груби нарушения и откровено погазване на закона", твърдеше тя. 

Според магистратите обаче жалбата е неоснователна. Те не са констатирали съществени процесуални нарушения на изборния процес, а материалният закон бил правилно приложен.

В 11 от протоколите имало грешки, те обаче не се отнасят до въведените възражения за действителни и недействителни бюлетини съобразно релевираните доводи в жалбата за допуснати нарушения.

"Противно на оплакванията на жалбоподателката, решението на ОИК - Карлово за определяне на изборните резултати е валиден административен акт, постановен в законоустановената форма. Не се констатират нарушения на процесуалните правила, като актът е постановен в съответствие със закона и целта, която преследва законът при издаване на актове от категорията на процесния такъв", отсъждат административните магистрати. 

Емил Кабаиванов печели Карлово с едва 167 гласа преднина пред кандидата на БСП

Веска Ненчева трябва да плати на Емил Кабаиванов 1000 лв. разноски по делото. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните, пише 24 часа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
770 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
на червена футка, космите и криви

2023.11.28 | 16:35

2
Ха, ха, ха - на червена футка, космите и криви. Синьото го наби на червеното - нека, влага да и държи.

2023.11.28 | 16:17

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини