Административният съд в Пазарджик обяви избора на кмет на община Панагюрище за недействителен

  • 27 ноември 2023 20:12

  • 4016
  • 1
Административният съд в Пазарджик обяви избора на кмет на община Панагюрище за недействителен
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Пазарджишкият административен съд обяви за недействителен избора на кмет на община Панагюрище, предаде БНТ.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1146

Според магистратите са установени съществени нарушения на изборния процес при провеждането на балотажа. С нормите на Изборния кодекс са въведени изисквания, спазването на които дава гаранция, че изборите са проведени без нарушения. В случая тези изисквания са нарушени.

При така установените нарушения на изборния процес, следва да се отмени решението на Общинската избирателна комисия – Панагюрище и избора за кмет на Община Панагюрище, проведен на втори тур да се обяви за недействителен.

Резултатите от вота бяха обжалвани от досегашния кмет на Панагюрище Никола Белишки (на снимката), който загуби на втори тур с 28 гласа от Желязко Гагов.

Панагюрище е с нов кмет


Предмет на жалбата бяха нарушения в 15 секции. Бюлетините от 14 комисии бяха преброени от вещи лица в Панагюрище, а от 25-та Секционна избирателна комисия в Попинци бюлетините бяха преброени в съдебната зала.

Със същото решение Административният съд осъжда Общинска избирателна комисия – Панагюрище да заплати на Никола Белишки сумата от 990 лева, представляваща сторените в производството съдебно-деловодни разноски за възнаграждения за вещи лица.

 

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба, пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4016 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.28 | 09:40

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини