Отново броят всички бюлетини от балотажа за избор на кмет на община Горна Оряховица

  • 21 ноември 2023 13:44

  • 536
  • 2
Отново броят всички бюлетини от балотажа за избор на кмет на община Горна Оряховица
© Булфото (архив)

В административния съд във Велико Търново започна броенето на всички бюлетини от балотажа за избор на кмет на община Горна Оряховица от 5 ноември.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

Съдът задължи в тридневен срок министърът на електронното управление Александър Йоловски да представи на електронен носител решението, с което е направено удостоверяването на машините за гласуването на втория тур на изборите. 

Делото е по жалбата на досегашния кмет на Горна Оряховица Добромир Добрев от ГЕРБ, който загуби на балотажа от Николай Рашков от "Нова демокрация" с 424 гласа.

В жалбата си Добрев твърди, че тези гласове са основно от машинния вот и сочи доводи за грешки в хеш кода на машините за гласуване, посочва, че има машинни отрязъци, които са зацапани и от тях не личи за кого е вотът, както и че има машинни бюлетини с липсващи печати, които са отчетени за валидни, изразява се и съмнение в отчитането на невалидните хартиени бюлетини.  

В Хасково броят бюлетините наново

Вещите лица имат срок до 27 ноември до обяд в присъствието на адвокатите на страните да преброят всички бюлетини – хартиени и машинни, от балотажа за кметските избори в Горна Оряховица и да дадат заключението си. 

Адвокатът на Добромир Добрев Веселин Димитров изрази съмнение в достоверността на електронния подпис на министъра на електронното управление Александър Йоловски в документа, публикуван на сайта на министерството, за удостоверяване на машините за гласуване и съдия Мария Данаилова от Великотърновски административен съд изиска от министъра оригиналът на документът да бъде предоставен в съда на електронен носител.

Следващото съдебно заседание е на 28 ноември. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
536 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.21 | 16:23

2
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex
????

2023.11.21 | 14:13

1
А,КОЙ им ПЛАЩА за БРОЕНЕТО ?!

Добави коментар

Водещи новини