От една бюлетина зависи преразпределянето на мандатите в Общинския съвет в Димитровград

  • 16 ноември 2023 14:18

  • 419
  • 2
От една бюлетина зависи преразпределянето на мандатите в Общинския съвет в Димитровград
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

От една спорна бюлетина зависи евентуалното преразпределяне на мандатите в Общинския съвет в Димитровград.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

Това стана ясно по време на заседанието на Административния съд в Хасково по делото, с което коалиция "България на регионите" оспорва резултата от вота за общински съветници в Димитровград.

По делото бе назначена съдебно-статистическа експертиза, която трябваше да установи при повторно броене броя на действителните и недействителни гласове в пет секции, и дали, ако има разминаване с това на секционните комисии, това би се отразило на резултатите от изборите. На коалицията бяха необходими три гласа, за да достигне общинската избирателна квота и да спечели мандат.

В броенето още два гласа бяха признати за действителни и остана една спорна бюлетина, за която съществуват разногласия от страните относно валидността ѝ. Съдът трябва да се произнесе в законоустановения 14-дневен срок.

Ако бюлетината бъде призната за действителна, трябва да настъпи преразпределение - един мандат на коалиция "БСП за България" ще бъде прехвърлен на "България на регионите".    

В Хасково броят бюлетините наново

Последвайте канала на

Радина Лазарова
419 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.16 | 20:37

2
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto
история

2023.11.16 | 14:37

1
ако от гласуването зависеше нещо, политиците отдавна щяха да го забранят...

Добави коментар

Водещи новини