Инфарктната развръзка с кметското реми в Струмешница: Какво се случи?

  • 08 ноември 2023 07:43

  • 1187
  • 1
Инфарктната развръзка с кметското реми в Струмешница: Какво се случи?
©

Изборите са като бокса. И в двете равенството е рядко срещан изход. Само че в петричкото село Струмешница и балотажът не беше достатъчен да се избере кмет. Там двамата явили се кандидати събраха еднакъв брой гласове.  Равните везни не позволяват друг вариант освен този да се назначат нови избори, или казано на боксов език – още няма нокаут, а предстоят нови рундове.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Първият тур на изборите в Струмешница минава съвсем рутинно – с петима кандидати за кмет. Първите двама отиват на балотаж, като за победителя гласуват 72-ма избиратели, а за втория 59-има. Разликата е 6 процента. И за балотажа, поне на книга, има фаворит. Но сметките не излизат, предава Нова тв.

В селото се говори, че до последно единият кандидат водел с едни гърди и с един глас напред, но се появила бюлетината на раздора, която – зачетена, възстановила равенството.

В село Струмешница не успяха да си изберат кмет и на втория тур

Екип на Нова тв се срещна с Людмила Ризова. Тя разказва, че идва в Струмешница само, за да храни отглежданите семейни прасета. Това обаче, според закона, не ѝ дава право да гласува в селото, защото е с друга адресна регистрация. Затова Людмила станала само страничен свидетел на инфарктната развръзка с кметското реми.

"Аз не съм решаващият глас. Като гледам двамата си имат голям мерак за кандидати за кметове на селото.  Единият е малко по-голям на години, но хубав, добър човек е. Другият е по-млад кандидат за кмет. Добър човек е и той. Добро момче, не е женено още, разбира се!", твърди Людмила. 

В Струмешница се шегуват, че корпоративният вот в селото е бил заменен с вота на тъщата - за когото каже тя, гласува се за него. И се оказва, че дързостта само на един зет, е могла да донесе кмет на Струмешница.

В селото са сигурни, че кмет на следващите избори ще има. Процедурата по насрочване и организиране на нови избори ще отнеме време и вероятно следващият опит за избор на победител ще е през март следващата година. Дотогава Струмешница ще се управлява от временно изпълняващ длъжността.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1187 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.08 | 09:26

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини