Кардинални промени в структурата на общинската администрация в Разград няма да има

  • 07 ноември 2023 14:47

  • 2377
  • 1
Кардинални промени в структурата на общинската администрация в Разград няма да има
© Община Разград
Слушай новината Слушай новината

В момента се изготвя анализ, но няма да има кардинални промени в структурата на общинската администрация, а само козметични размествания в два от ресорите. Това съобщи новоизбраният кмет на Община Разград Добрин Добрев на първата си пресконференция, която се състоя в Националния пресклуб на БТА в града. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Добрев заяви, че екипът му е в процес на сформиране и скоро ще има информация за него. Колко заместник-кметове ще има и от кои партии ще са също ще стане ясно през следващите дни. „Вратите ни са отворени и ние ще преговаряме за политиките за развитие на града ни, а не за поставяне на ултиматуми, свързани с определени постове“, каза Добрев в отговор на въпрос дали би предложил пост на опонента си.

„Осъзнавам, че отговорността, с която съм натоварен, е голяма и заявявам готовност, че с екипа ми още от първия ден ще започнем активна работа по разрешаване на проблемите, които стоят пред нас, за това Разград да стане още по-добро място за живот“, каза още Добрин Добрев. По думите му една от първите задачи, с които ще се заеме след встъпването си в длъжност, ще бъде проблемът с мръсния въздух. „Задължително започваме преговори с Министерството на околната среда и водите както за намирането на източника, така и за реконструкцията на Градската пречиствателна станция“, посочи Добрев. Сред приоритетите в работата му ще бъдат също транспортната схема в общината и контролът по спазването на обществения ред. „Наред с тях ще обърнем внимание и на най-малките детайли“, заяви Добрев.

Той благодари на всички, упражнили правото си на глас и на двата тура на изборите, на семейството си, на Инициативния комитет за гласуваното доверие, на БСП и ВМРО – първи застанали зад кандидатурата му, както и на всички останали политически формации, неправителствени организации и граждани, повярвали в него и с гласовете си избрали той да бъде следващият кмет на Разград. Добрин Добрев определи кампанията като много динамична. „От наша страна тя беше позитивна, отворена, насочена към всеки един жител на общината. Кампания от човек на човек, защото основната ни мисия и цел беше да затвърдим това, че кметът на община Разград е на всички граждани, а не само на определена политическа сила“, заяви Добрев.

В пресконференцията участваха и петимата новоизбрани общински съветници от местната коалиция „БСП за България“ (БСП за България, ВМРО - БНД).

ГЕРБ печели кметските избори в 13 областни града, ПП-ДБ в четири, и БСП в четири

По отношение на разноликия местен парламент, в който влизат седем политически формации, общинският съветник Стоян Ненчев заяви, че отдавна в Общинския съвет в Разград нито една политическа сила няма мнозинство. По думите му както и преди, и сега ще е необходима консолидация и обединение върху всичко, което е полезно за общината, за нейните граждани, за развитието на града и населените места. „Ще бъде добре, ако още от първите дни като Общински съвет заедно с кмета и екипа му започнем работа по решаване на проблемите, които стоят пред общината. А те не са малко и някои от тях не търпят и отлагане“, допълни Ненчев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.07 | 19:57

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини