Броят втори път бюлетините за общински съветници в Сливен

  • 07 ноември 2023 13:30

  • 1159
  • 0
Броят втори път бюлетините за общински съветници в Сливен
© Novini.bg/ Canva

Административният съд в Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетини в община Сливен в част "Преференции", каза пред БТА Християна Денчева от Общинската избирателна комисия (ОИК). На заседание днес е назначена съдебно-преброителна експертиза.

Делото е по две жалби от кандидати за общински съветници от коалиция "БСП за България" и от ПП "Пряка демокрация" срещу решението на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветници в частта "Преференции". Двете жалби са присъединени в едно и също дело

Второто заседание по това дело е насрочено за следващия вторник (14 ноември), допълни Денчева.

Областният управител на Сливен насрочи първите заседания на новоизбраните общински съвети

Подадена е жалба срещу решение на ОИК за избор на кмет на село Скобелево, като делото по нея е образувано и заседанието е насрочено за днес от 13:30 часа.

Подадена е и жалба срещу решение за избор на кмет на село Горно Александрово, като дело по нея все още не е насрочено. Днес в Районния съд в Сливен ще се гледа мярката на задържания председател на секционна комисия в селото, каза за БТА говорителят на Районния съд Катя Стаменова. 39-годишният мъж с инициали К.К. е обвинен за това, че е преправил резултата на изборите, като направил отбелязване върху недействителна бюлетина за кмет, с което същата била отчетена като действителна. Престъплението е осъществено на 29 октомври, когато беше първият тур на местните избори.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини