По предварителни данни кметът на Несебър запазва поста си

  • 05 ноември 2023 22:44

  • 863
  • 0
По предварителни данни кметът на Несебър запазва поста си
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

С 5% преднина по данни на паралелното преброяване 5-и мандат като кмет на Несебър печели издигнатия от инициативен комитет кандидат Николай Димитров. Въпреки подкрепата на 7 партии и коалиции, сред които ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ, кандидатът на „Български съюз за директна демокрация“ и собственик на верига от големи магазини Иван Дашев не успя да събере достатъчно гласове.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

При избирателна активност с 10 на сто по-ниска на първия тур на изборите, жителите на община Несебър преизбраха досегашния кмет Николай Димитров.

150 лв. предлагат за един глас в село Оризаре

В следобедните часове в социалните мрежи във всички шофьорски групи на Несебър бяха показани луксозни автомобили с запомнящи се номера и татуирани силни мъже, които обикалят Равда, Несебър и малките населени места.

Малко преди 15.00 часа пък бяха задържани 2-ма мъже от региона за купуване на гласове в несебърското село Оризаре. В ОИК няма постъпили жалби за нарушения, но два часа преди края на изборния ден избирателната активност рязко е нараснала, защото да 16.30ч тя беше 39 на 100, предава БНР. 

В другата община в Бургаска област, където се проведе балотаж- Средец, има смяна на властта и след 4 мандата като кмет издигнат от ГЕРБ Иван Жабов губи срещу опонента си от БЗНС „Александър Стамболийски“- Иван Кичев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини