В Пловдив членове на комисии се оказаха неграмотни или необучени

  • 05 ноември 2023 12:53

  • 1135
  • 3
В Пловдив членове на комисии се оказаха неграмотни или необучени
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В Пловдив за кметския стол спорат двама претенденти. В част от секционните комисии някои от членовете се оказаха необучени и дори неграмотни. В една от секциите дори избухна скандал. Председателят, назначен в последния момент се оказа необучен

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1156

Зам.-председателят на 73 СИК-Пловдив Росица Лекова заяви, че половината от комисията са необучени. Председателят не знае какво да прави, допълни тя.

83-годишен председател на СИК в Пловдив: И аз не знам защо съм тук

83-годишният Васил Василев, председател на 73 СИК- Пловдив, твърди досега, че е участвал на избори като член на комисия. Преди два дни го поканили по съседски да стане председател, тъй като предишният се отказал.

Секретарят на съседната комисия, който трябва да попълва изборните книжа и протоколите се оказа неграмотен.

Иначе в битката за Пловдив продължават двама претенденти. Малко след 8.30 първи правото си глас упражни кандидатът за кмет на ГЕРБ Костадин Димитров. Направи го с хартиена бюлетина. Час по-късно своя глас даде и кандидатът за кмет на Пловдив, издигнат от Продължанаве промяната- Демократична България проф. Ивайло Старибратов. Той избра машинният вот.

Въпреки, че на балотажа може да се гласува с машини, повече избиратели засега предпочитат да упражнят вота си с хартиена бюлетина. Избирателната активност е двойно по-ниска в сравнение с първия тур.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1135 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.06 | 10:09

3
ОТДАВНА Е ДОШЛО ВРЕМЕТО ДАСЕ СПРЕ С ТЕЗИ ЦИРКОВЕ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ ,ХАРЧЕНЕ НА ПАРИ И ИЗБОРИ ,ПРОСТО НАЗНАЧАВАНЕ НА КМЕТОВЕ И ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.

2023.11.05 | 15:09

2
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto
Всичките са идиоти

2023.11.05 | 12:58

1
За това село там, не е изненада те са правени ,като по калъп

Добави коментар

Водещи новини