В три от петте общини на област Търговище ще има балотаж за избиране на кмет на кметство

  • 03 ноември 2023 11:39

  • 663
  • 1
В три от петте общини на област Търговище ще има балотаж за избиране на кмет на кметство
© Novini.bg/Canva
Слушай новината Слушай новината

В три от петте общини на област Търговище ще има балотаж за избиране на кмет на кметство. Нови кметове ще бъдат избрани на 5 ноември в Търговищко, Омуртагско и в община Опака, съобщиха за БТА от общинските избирателни комисии. Балотаж няма да има в общините Антоново и Попово.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

В община Търговище втори тур на местния вот ще има в селата Алваново, Голямо Соколово, Здравец и Съединение. С машини ще се гласува в две от тях – Голямо Соколово и Здравец, уточни за БТА председателят на ОИК Диана Игнатова. 

В община Омуртаг втори тур ще се проведе в шест населени места. Това са Беломорци, Веренци, Величка, Зелена Морава, Звездица и Първан. С машини ще се гласува в петте, единствено в Първан вотът ще е само на хартия. Ще бъде сформирана и една подвижна секция, която ще обслужва избирателите подали заявления в селата Беломорци и Зелена Морава, каза за БТА председателят на Общинската избирателна комисия Мина Илиева.

В община Опака кмет на кметство на втори тур ще бъде избран в две села: Голямо Градище и Гърчиново. Ще бъдат сформирани три секционни избирателни комисии, две ще бъдат те в село Голямо Градище. И в трите ще се гласува с машини.

Последен ден от предизборната кампания

Последвайте канала на

Десислава Станева
663 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.03 | 13:32

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини