Политологът Даниел Стефанов: Изборите ни покриват стандартите за честни избори по света

  • 31 октомври 2023 18:45

  • 1151
  • 2
Политологът Даниел Стефанов: Изборите ни покриват стандартите за честни избори по света
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Оценката на изборите е какво реално са направили от Министерство на електронното управление (МЕУ). Решението ни казва, че МЕУ е започнало процедура не от този, от когото трябва. Изборите са инструменти, който може да реши важни проблеми в обществото по мирен начин. Нещата в момента вървят към остра радикализация чрез изборния процес. Това заяви политологът Даниел Стефанов в предаването „Още от деня” по БНТ.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

„И двете страни наричат това, което се случи, държавен преврат. Изборният процес от години има системен проблем. Всички знаем за невалидните бюлетини. Въведохме машинното гласуване без нужната подготовка. Те започнаха да създават скандали. Българските  институции отказаха да разпишат правила за машинното гласуване”, изброи проблемите политологът.  

Димитър Ганев: Днес Борисов намекна да се гласува за Ваня Григорова

„Много е важно да има разписани процедури и те да се спазват. Трябва да изберем метод за гласуване. Важно е да проведем честни избори, от които резултатите да се признаят от всички. Първата стъпка е да смъкнем малко напрежението. Българските избори покриват стандартите за честни избори по света, въпреки грешките”, смята Стефанов.

По думите на политолога всеки път политизираме проблемите и спираме да търсим правилните решения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1151 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.31 | 21:29

2
Да бе то купуването на гласове и измамите са си нормални по нашите ширини, вече ако няма измами не се признават изборите за нормални, хахахахаха.

2023.10.31 | 21:27

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спе`рма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини