Свиленски: Ако машините бъдат сертифицирани в срок, вторият тур трябва да се проведе с машинен вот

  • 31 октомври 2023 15:30

  • 1465
  • 2
©
Слушай новината Слушай новината

Ако машините бъдат сертифицирани в срок, вторият тур трябва да се проведе с машинен вот. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Георги Свиленски, преди заседанието на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване. 

ВАС отмени решението на ЦИК и върна машинното гласуване

"Предметът на работа на тази комисия е да провери гласуването с машини за предишните две Народни събрания. Просто случаят от миналата седмица облекчи нашето желание за експеримент на машините. Аз не съм човекът, който ще каже дали е безопасно да се гласува на машина. Аз самият гласувам на хартия. Притеснителното е, че някой, някога може, след приключване на сертифицирането на машините, да пипа машините. Дали може да се манипулират машините, ще кажат експертите. Обсъждахме след изборите да извикаме на изслушване ЦИК, Информационно обслужване и министерството на електронното управление и това ще се случи", добави той. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.31 | 21:30

2
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спе`рма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

2023.10.31 | 17:25

1
червенотиквеничковчетата пак се обърнаха.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини