Политологът Ружа Смилова: ГЕРБ загуби София заради слабата кандидатура на Хекимян

  • 30 октомври 2023 17:47

  • 1685
  • 9
Политологът Ружа Смилова: ГЕРБ загуби София заради слабата кандидатура на Хекимян
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Обяснението на загубата на ГЕРБ е слабата кандидатура, която не можа да активизира техните избиратели. Не трябва да се пропуска и умората от 18-годишното управление на София от ГЕРБ. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът д-р Ружа Смилова, която коментира проведения вчера първи тур на местните избори. 

Политолог: Борисов наложи Хекимян на ГЕРБ-София и лиши организацията от естествен кандидат

"Естественият кандидат за кмет на София от страна на ГЕРБ бе Георги Георгиев. Борисов допуска такава грешка най-малко за втори път. Предишната такава грешка на президентските избори и издигането на кандидатурата на ректора на СУ. Борисов се опитва да избяга от непопулярността на партиите, защото знае, че в България хората на харесват партиите и се опитва да компенсира този дефицит с хора, които не са свързани пряко с ГЕРБ, но това е грешка според мен. Интересно е да наблюдаваме как Борисов ще отиграе този скандал с машинното гласуване, защото той се позиционира като един от основните създатели на този скандал. За мен този скандал влоши ситуацията за ГЕРБ и то не само в столицата, а и в цялата страна. Този скандал даде един импулс на избирателите на ПП-ДБ да отговорят на тази провокация", добави тя.

"Трябва да наблюдаваме дали Борисов ще продължи да нагнетява отношенията в сглобката. За мен Борисов няма да призове открито да се гласува за Васил Терзиев на балотажа. По-скоро ще каже да се гласува по съвест. В момента ГЕРБ няма полза от разпадане на сглобката и сваляне на правителството. ГЕРБ излизат по-слаби от изборите и нямат интерес от такива действия. Пред страната има за решаване и много важни въпроси. Другото важно е, че прогнозите за покачване на резултатите на "Възраждане" не се сбъднаха. В София те са четвърти, както и на много други места. Това показва, че тази партия се крепи основно на лидера си", каза още политологът.  

ВАС решава до 20.00 ч. днес ще се върне ли машинното гласуване

"ЦИК трябва да понесе много голяма критика за организацията на тези избори. ЦИК не си свършиха работата, но и партиите не си свършиха работата. Една от основните функции на партиите да обучават своите симпатизанти на политическа култура. Проблемът с невалидните бюлетини също е голям. За мен е време да се отворят чувалите с невалидните бюлетини и да се разбере на какво точно се дължи тази невалидност. Не е нормално ВАС да няма дежурен състав по време на изборите и те заседаваха днес, което е малко след дъжд качулка", призова д-р Смилова. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1685 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
да

2023.10.31 | 09:27

9
пак същата грешка като преди време идигнаха Цачева за президент, ако беше Фъндъкова поне до балотаж мажеше да се стигне

2023.10.30 | 19:28

8
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto
кореняк софиянец

2023.10.30 | 18:19

2
тиквите загубиха софия, щото дори напридошлите с герб малки тиквички вече трудно търпят бойко и неговите уродливи бандюги.

2023.10.30 | 18:50

7
Кода, кода де го кода, дайте кода бай тиквун да ви онода, ама де е кода, кода кода, кой ще ви онода и без кода.

2023.10.30 | 18:38

6
фатк

2023.10.30 | 18:11

1
Кода, кода де го кода, дайте кода бай тиквун да ви онода, ама де е кода, кода кода, кой ще ви онода и без кода.

2023.10.30 | 18:34

5
Кода, кода де го кода, дайте кода бай тиквун да ви онода, ама де е кода, кода кода, кой ще ви онода и без кода.
долния малоумник

2023.10.30 | 18:34

4
Ми ти не кодовия що реши, че си остър, хахахаха.

2023.10.30 | 18:19

3
иба, колко сте тъпи "кодовите"...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини