ЦИК: Няма забавяне при постъпващите от ОИК изборни документи

  • 30 октомври 2023 09:46

  • 748
  • 1
ЦИК: Няма забавяне при постъпващите от ОИК изборни документи
©
Слушай новината Слушай новината

Осем Общински избирателни комисии (ОИК) вече предадоха протоколите от изборите за повторна обработка в ЦИК.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

Председателят на ЦИК Камелия НейковаКамелия НейковаКамелия Нейкова е родена на 16 август 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел очаква всички документи да са постъпили до края на утрешния ден: "Очакваме общинските комисии да започнат да предават документите. Ще успеем в срок да обработим постъпващите документи. Няма забавяне. Ние говорим все пак за местни избори, ако се върнем назад към изборите през 2015 и 2019 г.. Сега в ранния следобед колегите от столичната ОИС ще са готови. При положение, че има 3-4 вида избори в София, а не един, естествено, че и времето е 2-3-4 пъти повече от едни национални избори. Така че няма забавяне, когато сравняваме едни местни избори с местни избори, а не местни с национални избори".

"Срокът, в който трябва да дойдат всички общински избирателни комисии, е до края на 31-ви октомври", посочи още председателят на ЦИК

На въпрос: "Ако ВАС днес се произнесе за машинното гласуване, какво ще следва на втория тур?", Камелия НейковаКамелия НейковаКамелия Нейкова е родена на 16 август 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел отговори: "Нека да се произнесе Върховният административен съд. В зависимост от решението на ВАС, разбира се, че ЦИК ще предприеме необходимите действия съобразно указанията".

Вече осем са общините, които предадоха протоколите си в Централната избирателна комисия. По данните на преброителя "Информационно обслужване", въведени от протоколите на общинските избирателни комисии, на първи тур над необходимия праг от 50% минават кметът на Бургас Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в отново поема Стара Загора. Досегашният кмет Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в печели в Перник, кметът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Калин Каменов отново ще бъде на кметския стол във Враца.

В Кърджали Ерол Мюмюн е новият кмет от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. В Ямбол печели досегашният кмет Валентин Ревански. Златко Живков, кметът на Монтана, получава пореден мандат. Дарин Димитров, досегашният кмет от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ще бъде отново кмет на Търговище.

При обработени 78% от протоколите: д-р Димитров печели убедително в Търговище

В останалите областни градове ще има балотажи.

На първия тур повече от 50% получават и кметове на редица по малки градове, сред които Гоце Делчев, Симитли, Кресна и Ботевград, където няма да има втори тур.

Последвайте канала на

Десислава Станева
748 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.30 | 10:45

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини