Задържан е един от кандидатите за кмет на Ябланица

  • 29 октомври 2023 20:29

  • 1757
  • 1
Задържан е един от кандидатите за кмет на Ябланица
© Novini.bg/ Canva

С решение на ЦИК на един от кандидатите за кмет на община Ябланица Мирослав Найденов Данов, издигнат от Български възход, е свален имунитета.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Повдигнато му е обвинение и е задържан по искане на прокуратурата. От държавното обвинение засега отказват да уточнят за какво престъпление е разследван кандидатът.

Разрешението на Централната избирателна комисия от днес е за привличане като обвиняем и задържане на един от кандидатите за кмет на община Ябланица.

Той е въз основа на постъпило искане от изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов по досъдебно производство, образувано от тази година по описа на Софийска градска прокуратура.

Към искането са приложени предложение на прокурор от Софийската градска прокуратура и уведомление за започване на досъдебно производство. Засега от прокуратурата отказват да коментират случая. 

България гласува на местни избори: Следете първите резултати

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.29 | 22:24

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини