Даниел Вълчев обясни ще има ли промяна, ако решението на ЦИК бъде атакувано

  • 29 октомври 2023 18:23

  • 1607
  • 2
Даниел Вълчев обясни ще има ли промяна, ако решението на ЦИК бъде атакувано
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Моето разбиране е, че каквото и да направи ЦИК, има си начин, по който то трябва да бъде атакувано. Аз не мисля, че ще бъде атакувано или ако бъде атакувано, това няма да е важно за изборите. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият просветен министър проф. Даниел Вълчев. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1160

Думите му са във връзка с решението на ЦИК да отмени машинния вот в навечерието на местните избори.

Според него случилото се няма да провлияе на изборния процес.

"Разбира се, неудобството, което всички ние изпитваме от това, което видяхме онзи ден, то си стои, но трябва да се знае ,че българският изборен процес, в крайна сметка генерира онова, което хората са генерирали", смята Вълчев.

Росица Матева, ЦИК: Асен Василев няма избирателни права за местни избори

"В България всички недостатъци, които ние знаем на хартиеното гласуване, се прибави и едно ново недоверие и към новия начин на гласувание. В момента това не е така, тъй като е модерно да се казва, че това са просто едни принтери. Машините не са принтери. Бележките се броят, което е правилно", обясни Вълчев. 

По думите му, ако искаме да сме национално отговорни хора, трябва да кажем първо, че няма начин на гласуване, който напълно да изключва човешкия фактор.

"Ако ние нямаме доверие на себе си, ако не се контролираме взаимно - винаги може да бъде изкривен резултатът", посочи още той.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1607 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.29 | 19:26

2
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

2023.10.29 | 19:10

1
И откъде накъде мнението на тоя тартор на неграмотните преписвачи има значение? в юридическия на СУ умните са тройкаджии като педеристю и барни ръбъла, а глупавите са като цецка цачева.

Добави коментар

Водещи новини