Столичната община приема заявки за специализиран транспорт от хора с увреждания в деня на вота

  • 28 октомври 2023 07:49

  • 672
  • 1
Столичната община приема заявки за специализиран транспорт от хора с увреждания в деня на вота
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

От днес Столичната община приема заявки за използване на специализиран транспорт от хора с двигателни и зрителни увреждания в деня на местния вот. Желаещите могат да се обадят на телефонен номер 0800 20 720 до 20:30 часа тази вечер, както и в рамките на изборния ден.

Специализираният транспорт ще взима човек от дома му и след гласуването в съответната секция ще го връща обратно, обясни секретарят на Столичната община Венера Милова. 

"Избирателят се обажда на този телефон, казва си адреса, записват неговия телефонен номер и щом специализираният транспорт е пред вратата, се обаждат. Ако е необходимо, разбира се, колегите помагат.

Ден за размисъл преди местния вот в неделя

В изборния ден ще има подкрепа и за глухите хора, които желаят да гласуват и имат нужда от жестов превод. Това ще става онлайн, през Viber на номер 0887 900 998. 

"Жестовият преводач се свързва с него през Video call. Един срещу друг те си говорят на български жестов език. Ще отговаряме на всякакви въпроси свързани с изборите, но само онлайн".

Услугата може да се използва от избиратели от цялата страна. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
672 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.28 | 09:44

1
Разпродажба!!!!!!!!!!! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена-----------> mub.me/mono

Добави коментар

Водещи новини