Радослав Търпанов: В Смолян трябва да се развиват различни програми за предприемачество за младите хора и да се насърчават бизнесите, наемащи млади кадри

  • 27 октомври 2023 10:20

  • 743
  • 0
Радослав Търпанов: В Смолян трябва да се развиват различни програми за предприемачество за младите хора и да се насърчават бизнесите, наемащи млади кадри
©

Радослав Търпанов работи в строителния бранш от 17 години. Притежава опит на различни длъжности, сред които технически ръководител и началник на производствено-технически отдел. Управител е на строителна фирма в Смолян. Има опит в контрол и управление на обществени поръчки в строителството. 

Кандидат за общински съветник от „Новото време“- КРОС. 

Г-н Търпанов, за първи път се кандидатирате за общински съветник. Какво Ви мотивира да направите тази стъпка?

Да, за първи път в моята кариера изобщо се занимавам с политика. Бях поканен от местната коалиция "Новото време"-КРОС да се включа в тяхната листа за общински съветници. Те ме спечелиха със своите идеи и приоритети за управление. Затова реших да се кандидатирам и да подкрепя един екип с ясна цел и визия за управление на община Смолян.

Каква ще бъде вашата мисия, за какво ще работите най-активно като общинския съветник? 

Мисията ми ще бъде, чрез моята експертиза, активно да спомогна за отстояването и вземането на правилните решения в общинския съвет в името на хората на Смолян и общината. Ще работя изцяло в интерес на гражданите, като браня ревностно техния интерес.

Вие имате дългогодишен опит в строителния бранш, с какво може община Смолян да помогне за развитието на бизнес средата?

На първо място, обшината трябва да промени отношението си към хората, развиващи бизнес в Смолян. Трябва да подобри своите административни услуги, да направи прозрачни и ясни условия за развиване на бизнес за всички граждани. Трябва да отдели доста по-голям ресурс за привличане на инвестиции и стимулиране на предприемачеството. Да обърне сериозно внимание за стимулиране и развитие на туризма в нашия край. Това е една сфера, в която дори млади хора могат да намерят сигурен доход и развитие, например в дейности, свързани с приключенски туризъм, като планински водачи, преводачи на чуждестранни туристи, екскурзоводи. 

Споменахте младите хора, как могат да се мотивират те да останат в Смолян?

Много млади хора от нашия край имат желание да останат да работят в Смолян и региона, но в момента средата е неблагоприятна за тях. Липсата на възможност за добра реализация на пазара на труда е може би най-голямата пречка те да останат тук. Според мен от една страна трябва да се развиват различни програми и обучения за предприемачество за младите хора, от друга, да се насърчават бизнеси, наемащи и обучаващи млади кадри. Трябва да се създаде една добра бизнес, но и културна и духовна среда за младите хора на община Смолян.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини