Политически анализатор: Контролиран вот ще виждаме винаги - не само в България, а навсякъде

  • 26 октомври 2023 17:55

  • 826
  • 1
Политически анализатор: Контролиран вот ще виждаме винаги - не само в България, а навсякъде
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Контролиран вот ще виждаме винаги - не само в България, навсякъде. Трудно е явлението да бъде предотвратено, особено в малки населени места, в малки общини, където има една или две основни политически партии играчи. Хората трудно биха направили друг избор. Това каза в "Бизнес Видео Подкаст" Стоил Цицелков, политически анализатор, член на Обществения съвет на ЦИК и съосновател на Обединението за честни избори.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Той акцентира върху влянието на контролирания вот върху резултатите и подреждането на политическия пъзел в страната дни преди провеждането на местните избори на 29 октомври. 

Борбата с контролирания вот е борба с крайната бедност в отдалечените региони на България, категоричен е експертът. По думите му, местните избори са особено уязвими на явлението, тъй като залозите са по-високи. Това важи най-вече за малки общини с големи доходи.  

“Колкото и да повтаряме на хората, че техният глас има значение, 100 лв. са от значение за много от тях, въпреки че решават проблеми за ден-два”, казва Цицелков.  

Политологът Страхил Делийски: Представителите на статуквото нямат интерес от политически разговор, който може да мобилизира

Хората трябва да бъдат информирани, но също така отговорни в гласуването за кандидатите, които представляват интересите и проблемите, идеите им. Не са малко и местата обаче, на които е издигнат само един кандидат и картината е ясна. 

 “В малките села кметът е като султана - той решава всичко”, коментира още анализаторът.  

Последвайте канала на

Теодора Павлова
826 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.26 | 18:38

1
А изритване на нищоправещите,дали ще видим в България.На много други места виждаме.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини