Еней Енчев кандидат за кмет от ПП-ДБ на р-н Студентски: Искам София да е желана и бленувана дестинация и за българи, и за чужденци, а не избор по неволя

  • 25 октомври 2023 19:28

  • 1135
  • 3
Еней Енчев кандидат за кмет от ПП-ДБ на р-н Студентски: Искам София да е желана и бленувана дестинация и за българи, и за чужденци, а не избор по неволя
© ПП - ДБ
Слушай новината Слушай новината

Еней Енчев е кандидат за кмет от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" на на р-н Студентски, София. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Ето какво сподели той в кратко интервю. 

- Как ще изглежда районът ти след 4 години, ако станеш районен кмет? 

- Със сигурност район „Студентски“ ще бъде по-уреден, по-чист и приветлив и по-зелен. Кандидат съм за кмет на район, в който строителството се движи със забележително бързи темпове, а изграждането на инфраструктура и ремонт на съществуващата – със забавено. Ще използвам всички механизми, които ми дава законът, да отстоявам интересите на район Студентски пред институциите и пред инвеститорите.

- Какво ще те превърне в добър районен кмет? 

Не съм от хората, които ще се самоизтъкват. Знам, че не бих върнал нито един човек, който има проблем. Залагам на това, че съм диалогичен, но и решителен за действия, които ще допринасат за благоустройство, а не за рейтинг.

- Кое е най-смелото нещо, което ще направиш? 

- Ще се опитам да огранича строителството в кв. „Мусагеница“. Това искат хората, но това е и моето виждане за конкретния квартал. Знам, че това няма да се хареса на някои хора и наистина ще бъде изпитание – не само административно, но и политическо. 

Ивайло Кукурин (ПП-ДБ): След 4 г. "Младост" ще бъде едно по-приветливо и по-подредено място

- Кое е първото, което ще направиш като районен кмет? 

Ще отворя общината за граждани, които да могат да стигнат до мен. Ще се запозная със започнатите и подготвените проекти за всеки един квартал от района. Всяко смислено решение трябва да бъде продължено, а тези, които са съмнителни и не се ползват с обществено одобрение – преосмислени. Смятам този процес да се случи бързо и да привлека в него активните граждански групи от кварталите. От една страна искам да чуя мнението им по конкретните предложения, а от друга – да има прозрачност и информираност.

- Представи се, кой си ти като човек? 

По образование съм икономист, съпруг, баща на двама сина и дядо на очарователен юнак. Отговорен съм към дадената дума – и в живота, и в професията. Обичам да прекарвам времето си с приятели и в планината, както и на спортни състезания.

- Какво искаш да кажеш на хората, което не е предизборна агитация? 

Това, което според мен е важно, е винаги да се опитваме да имаме всички гледни точки, да се информираме, да търсим и да отделяме по малко от личното си време за темите, които засягат общата ни градска среда.

- На какво ти прилича София сега и на какво искаш да прилича?

- София прилича на човек, който се колебае дали да продължи да живее в миналото или да се съсредоточи върху по-доброто си бъдеще. Искам да е смела, борбена и да вземе мястото, което може да има сред европейските столици. Искам София да е желаната и бленувана дестинация и за българи, и за чужденци, а не избор по неволя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1135 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хектор

2023.10.26 | 04:00

3
Ъзис кмет .
Жител

2023.10.25 | 21:32

2
Супер! Много ми харесва как говори господин Енчев! Успех!
ИНТЕРЕСУВА ТЕ САМО ДА СЕДНЕШ НА КМЕТСКИЯ СТОЛ

2023.10.25 | 19:48

1
Еней Енчев кандидат за кмет от ПП-ДБ на р-н Студентски: Искам София да е желана и бленувана дестинация и за българи, и за чужденци, а не избор по неволя ХА, ха, ха! ЩО ЛИ ДА БЕШЕ ВЕРНО!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини