Кирил Петков: Време е Кюстендил да поеме по пътя на промяната и да се превърне в достоен европейски град

  • 25 октомври 2023 13:12

  • 1236
  • 2
Кирил Петков: Време е Кюстендил да поеме по пътя на промяната и да се превърне в достоен европейски град
© ПП - ДБ
Слушай новината Слушай новината

Среща със съпредседателя на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, кандидата за кмет на Кюстендил от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Кристиян Иванчов и народния представител от МИР Кюстендил Георги Стамов се състоя в Кюстендил. Мотото на срещата беше "Как да променим Кюстендил заедно и да го превърнем в модерен европейски град за живеене", съобщиха от пресцентъра на движението.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

"Много съм горд, че именно Кристиян Иванчов е кандидатът ни за кмет в Кюстендил. Време е Кюстендил да си върне града отново. Време е вие да си върнете града обратно! В момента Кюстендил има възможността да избере кмет, с чиито успехи да се похвалим след четири години", каза съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Той посочи, че е изключително важно кметът да е добър човек, за да чува и да се бори за решаването на проблемите на хората и изрази увереност, че Кристиян Иванчов е точно такъв човек.

По време на срещата бяха обсъдени акценти от програмата на кандидата за кмет Кристиян Иванчов, сред които изваждането на общината от дъното на класацията по доходи, решаване на проблемите с безводието, развитието на туризма и утвърждаването на града като културен и фестивален център, решаване на проблемите със здравното обслужване и привличане на здравни специалисти.

„Ще работя за благото на кюстендилци. В мое лице градът ни ще има кмет, чиито врати ще са отворени от сутрин до вечер за хората. Проблемите на Кюстендил са и мои проблеми и ще ги решаваме заедно, рамо до рамо – с всеки един от вас. Време е Кюстендил да поеме по нов път – пътя на промяната. И да се превърне в достоен европейски град за живеене, в който родителите ни живеят достойно старините си и в който децата ни избират да останат“, заяви Кристиян Иванчов по време на срещата. 

Кристиян Иванчов (ПП-ДБ): Кюстендил се дави в безводие. Слагаме край на това

„Кюстендил е едно от местата, в които имаме реален шанс да победим и се надявам след 4 години да даваме Кюстендил за пример, където стандартът на живот се е повишил и хората живеят по-добре и нашата теза да бъде: ако искате да бъдете като кюстендилци, гласувайте за нас“, категоричен бе Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

По време на дискусията бе засегнат един от най-наболелите проблеми на общината – проблемът с водоснабдяването на област Кюстендил, за чието решаване кандидатът за кмет Кристиян Иванчов не веднъж е заявявал, че ще работи приоритетно.

„Кюстендил се дави в безводие. Има населени места в общината с над 90-годишна канализация. Има населени места, които в XXI век нямат достъп до чиста питейна вода в продължение на месеци. Неглижирането на проблема през последните 16 г. небрежността на управлението на Петър Паунов доведе до това състояние на ВиК-инфраструктурата по малките населени места. Какво предлагаме ние? Още първия ден след изборите да започнем приоритизирането на проблемите по населени места и работата по тяхното отстраняване“, заяви кандидатът за кмет на Кюстендил от ПП-ДБ.

Кристиян Иванчов припомни, че още с встъпването си в длъжност като зам.-областен управител на Област Кюстендил е започнал работа по решаването на проблемите във ВиК-сектора в областта и изразил пълната си подкрепа за приемането на Плана за стабилизиране и оздравяване на „Кюстендилска вода“: „След множеството срещи, които проведох и в резултат на съвместната ми работа с ръководството на „Кюстендилска вода“ в лицето на инж. Марио Нешев, планът бе приет от „Български ВиК Холдинг“ в края на месец август. В началото на септември планът за стабилизацията на „Кюстендилска вода“ е финално одобрен и от Министерство на регионалното развитие и благоустройството и предстои да бъдат осигурени средства за оздравяването на дружеството“, обясни Иванчов.

Той посочи, че част от средствата, ще бъдат вложени в закупуването на нова техника, която да позволи на екипа на „Кюстендилска вода" да върши ефективно и своевременно ежедневните си работни задължения: „Съвсем скоро техниката ще бъде на терен и най-после дружеството ще заработи както трябва и екипите ще могат да достигат своевременно до местата на авария и да ги отстраняват“, допълни Иванчов. 

„Как да извадим Кюстендил от дъното на класацията по доходи? Възможно ли е да привлечем инвеститори и да накараме младите да остават в града ни?“, беше вторият акцент на дискусията за бъдещето на Кюстендил.

А относно възможностите в тази посока кандидатът за кмет Кристиян Иванчов заяви: „Дъвката с индустриалната зона при нас се дъвче от далечната 2008 г., когато досегашният кмет даде заявката за построяването на такава. 15 години по-късно индустриалната зона на Кюстендил е празно и равно поле. До ден днешен няма нито индустриална зона в града ни, нито инвестиции. Това, което аз и екипът ми ще направим, е да започнем построяването на индустриалната зона, като паралелно с това ще търсим привличането на инвестиции. Няма да чакаме инвеститорите да дойдат при нас. Ние ще идем при инвеститорите“, обясни Иванчов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1236 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Благо

2023.10.25 | 14:20

2
ДухайГо,Канадецо

2023.10.25 | 13:37

1
Време е да те лекуват,дано успеят

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини