Жалба на видинчанин до ЦИК е препратена до кмета на града

  • 24 октомври 2023 13:16

  • 685
  • 0
Жалба на видинчанин до ЦИК е препратена до кмета на града
© Novini.bg/ Canva

Централната избирателна комисия изпрати постъпило писмо от избирател от Видин за произнасяне по компетентност от кмета на града и областния управител. В жалбата се твърди, че неправомерно регистрирани по настоящ адрес хора фигурират в избирателните списъци. Членът на комисията Любомир Георгиев докладва жалбата:

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

"Николай Николов от Видин твърди, че след негов сигнал са били, според администрацията на Община Видин, дерегистрирани, както пише в писмото някакви конкретни лица, регистрирани на негов адрес без негово знание и съгласие, а впоследствие е установил, че две имена, изглежда от посочените лица, се намират в избирателните списъци".

Председателят на Общинска избирателна комисия-Кричим подаде оставка

Миналата седмица министърът на регионалното развитие Андрей Цеков обясни пред журналисти, че при заличаване на регистрация по настоящ адрес следват и промени в избирателните списъци 

"Принудителната административна мярка при установяване на такива нарушения, заличаване на регистрацията. Ако се стигне до заличаване на регистрацията по настоящ адрес, това неминуемо ще се отрази върху избирателните списъци".

Проверка на регионалното министерство в масивите на ГРАО установи над 340 населени места, в които за последната година регистрациите по "настоящ адрес" са прекомерно много, което породи съмнения за изборен туризъм. Правителството разпореди на областните управители да направят проверки. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини