Сигурен балотаж между ПП-ДБ и ГЕРБ се очаква във Велико Търново

  • 24 октомври 2023 11:54

  • 2992
  • 1
Сигурен балотаж между ПП-ДБ и ГЕРБ се очаква във Велико Търново
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Сигурен балотаж във Велико Търново между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" показа социологическо проучване за нагласите на търновци. Битката на местните избори в Търново ще бъде изключително оспорвана и балотажът между сегашния кмет Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново, /ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ и основния му опонент арх. Йордан Терзийски /ПП-ДБ/ е сигурен. Това показва социологическото проучване на „Прогрес консулт“, изготвено в периода 10-15 октомври по поръчка на структурата на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ във Велико Търново.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Панов е кмет вече три мандата и отново е издигнат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Градът страда от лошата инфраструктура, от интензивния трафик и от презастроявнето. Емблематични станаха провалите на проектите за старото военно училище, кръговите кръстовища и буферния паркинг. Област Велико Търново се срина до 18-то място по ниво на доходите в страната, като изостава от повечето околни области.

Йордан Терзийски (ПП-ДБ): Великотърновци искат кмет с воля да спре корупцията в общината

Основният опонент за кметския пост, арх. Терзийски, е избиран три пъти за народен представител от ПП-ДБ и член на регионалната парламентарна комисия. Неговите резултати в социологията растат значително спрямо предходните проучвания през август и септември, показа проучването. „Към момента близо 70 % от анкетираните граждани са на мнение, че Община Велико Търново трябва да има нов кмет. От всички запитани 68 % категорично заявяват, че ще гласуват на изборите за местната власт, но интересното е, че 30% от гласуващите все още не са решили окончателно кого ще подкрепят. Именно те са хората, които биха наклонили везните към досегашния кмет или към опонента му Терзийски“, казва социолoгът Росен Кутелов от агенция “Прогрес консулт”.

Като проучването показва, че специално сред колебаещите се при евентуален балотаж между Даниел Попов и Йордан Терзийски вторият би имал превес и по-голям шанс да привлече повече нови гласове.

Като най-голям проблем, с който бъдещото управление трябва да се справи спрямо над 30 % от търновци, е корупцията в общината. „Това обяснява защо в мнозинството си те са на мнение, че Велико Търново би трябвало да има нов кмет“, категоричен е Кутелов. За близо 25 % от анкетираните основен приоритет е създаването на повече и по-високо платени работни места. На трето място като проблем, с който бъдещият градоначалник трябва да се справи, е посочена лошата инфраструктура и некачествените ремонти.

ГЕРБ номинира Даниел Панов за кмет на Велико Търново

Очакванията на търновци са заложени в програмата на арх. Йордан Терзийски, който е готов да отговори на тях и го заяви и по време на дебата за Велико Търново по БНТ1., а именно: „Да се спре корупцията, да се справи с инфраструктурната немощ на общината и хората да имат възможност да живеят в един чист и подреден град с достойни доходи“.

“От кмета Панов чухме само оправдания с централната власт, но не и отговори на всички поставени въпроси. Истината е, че градът е в застой и причините са тук в община Велико Търново”, каза Терзийски и допълни: че Велико Търново 12 години има за кмет военен и градът инвестира във фойерверки. – „Време е Велико Търново да има архитект за кмет и да се инвестира в инфраструктура, градска среда и образование.”

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2992 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
така като гледам

2023.10.24 | 12:05

1
Това е като ала-бала с президента :) Най-вероятно г-н Панов ще спечели още на първи тур!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини