Илия Томов, лектор на събитието "Успехът си ти!": Младите са моторът на община Смолян, богатството на града и гаранцията за неговото развитие

  • 24 октомври 2023 11:09

  • 1353
  • 0
Илия Томов, лектор на събитието "Успехът си ти!": Младите са моторът на община Смолян, богатството на града и гаранцията за неговото развитие
©

На 22 октомври в Смолян се проведе събитие за млади предприемачи, което сложи началото на по-активно развитие на предприемаческата среда в Смолян. В събитието, като символичен домакин се включи и Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция, кандидат за кмет на община Смолян от „Новото време“ – КРОС с номер на бюлетината 68, който очерта възможностите за Смолян и региона.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Звездни лектори, сред които предприемачи с развити местни бизнеси, мениджъри на компании-лидери в страната и на международната сцена, представители на бизнес организации, потенциални инвеститори и изявени мактетолози и инфлуенсъри, споделиха опит и насоки за пътя от идеята до доходоносния продукт.

Вдъхновяващи добри практики имаше от бизнес моделите на компании, част от ТОП 30 IT компании в България,  компания, световен лидер в производството на сателитни технологии,  местни компании, даващи стотици работни места в региона. 

Обърнахме се към един от лекторите Илия Томов, управител на „Томов-Трейд“ ЕООД – компания за рециклиране на метали , за да отговори в блиц интервю на няколко въпроса, свързани с неговия път към успеха: 

Кое е най-ценният актив на компанията? 

Най-ценното нещо за нас е екипът. Нашите служители. 

Как мотивирате служителите?

Имаме специални отношения, които са първата крачка към успеха. Заплатата е важна част от това да задържиш членовете на екипа, но най-важното е отношението. Винаги може да се намери начин членовете на екипа да се чувстват удовлетворени и оценени. 

Другите елементи на успеха какви са?

Специално отношение към клиентите. Целта е, когато клиентът дойде веднъж, да има желанието да дойде отново.

Рецептата за успеха е...? 

Да вложиш сърце.

И когато не знаеш как, да има кой да питаш – това е предимството да имаш екип и хора, които те подкрепят.  И то точно тук, в Смолян, където е сърцето ми и където аз развивам бизнес. 

Какво послание искатe да запомнят от вас младите предприемачи, включили се в събитието „Успехът си ти!“

Основното е да имат търпение. Да дадат заявка какво искат, какво могат и с времето да го надграждат. 

Всичко зависи от вас, млади предприемачи, за да се превърне една идея в работещ бизнес. Вие сте млади, вие сте моторът на общината, вие сте богатството на този град.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
1353 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини