Бойко Борисов за казуса с "Лукойл": Какво ги привлича толкова в този руски петрол?

  • 23 октомври 2023 18:05

  • 4178
  • 43
©

Лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г продължава с предизборните си обиколки в страната. Днес той е в Сливница, за да представи кандидат-кметовете и общински съветници на партия. Тий бе посрещнат с бурни аплодисменти и пълна зала симпатизанти.

Пръв взе думата бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов. Той изтъкна, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са корективът на сегашното управление и покани на сцената кандидатите за кметове на различните общини.

Той представи всеки един от кандидатите за кметове на общини. "Голяма част от общините са подложени на геноцид. Парите за общините на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в бяха спрени. Въпреки това те продължиха да се развиват. И искам да поздравя всички кметове, които са кандидати за следващ мандат, тъй като те поеха ударите през тези две години. Опитаха се да ни убият, да ни изчегъртат, но се оказа, че под изчегъртаното има по-голяма сила. Видно е и от тази зала, в която сме над 1500 човека. Няма кой да изчегърта тази сила", заяви Маринов.

Борисов в Добрич: Имали сме много славни времена с Русия, но и много проблеми

Кметът на Сливница Васко Стоилков изброи постигнатото по време на управлението на общината и изтъкна, че най-голямото достижение ще е метростанцията. "И всичко това се случва благодарение на господин Борисов. Като един много мъдър човек и политик предвиди точно колко ще касае безвремието", отбеляза той.

"И понеже след няколко месеца ще има ротация в управлението на нашата държава и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще поеме управлението, аз съм спокоен и уверен, че всички обещания, които давам към вас, ще мога да ги изпълня. Гласувайте с №7, за да се гордеете, че живеете именно в този район на България", заяви Стоилков.

„Искам те да се страхуват, когато излизам на трибуната, защото има защо. Ще започна с едни 20 лева на мегаватчас за преноса на газ към Сърбия, Унгария и Австрия. Те могат да увеличават таксата за пренос на газ, защото ние от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в построихме тази тръба. Помните ли, че в началото ни критикуваха за нея“, започна депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Делян Добрев. 

По думите му, ако управляващите получат 3 милиарда на година от тази тръба, тя трябва да бъде кръстена "Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г".

"Тъжен съм, защото за пореден път се разправяхме сутринта с Промяната. Още миналата седмица обявихме, че ще внесем за дерогацията на руския петрол. От началото на войната в Украйна, цените на горивата не спират да растат. Вие всички зареждате гориво на бензиностанциите и за всеки литър ви взимат по един лев. И тези пари чрез "Лукойл" се изнасят за Русия, за войната срещу Украйна. От Промяната се тръшнаха да не пипаме дерогацята. Още другата седмица обаче ще вземем ДДС от "Лукойл", заяви Добрев.

„Ако не бяха така пълни залите, на мен честно не ми се занимава повече с тази работа. Тръгнах по-рано да разгледам, това което построихме. Като карах през главата ми минаваше кой кмет през коя кал ме молеше да направим пътен възел - за което взехме решение, проектирахме, финансирахме, пробихме хиляди тонове скали... Такава смрад около магистралата, пътеките на бежанците около магистралата. Даже не могат да го поддържат, това което направихме. Не търся отговорност - те се изредиха толкова премиери и министри, те ще отидат в забравата, никой не ги помни. Помни се направеното“, обясни лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„Всеки ден слушам неща, ако не бях там, можеше да не повярвам. Сутринта Пеевски ми се обади, че ще има среща, не Кирил Петков. ДПС са системна партия и като поемат ангажименти – си го изпълняват. Още сутринта като чух, че Асен Василев имал много важна работа от Варна, а аз си дойдох от Добрич за тая среща... Каква важна работа е имал във Варна, първата ми лампа се светна. Аз се върнах от Добрич, който е по-далеч, заради тази среща. И остана само ген. Атанасов и Кирил Петков. Това, което се разбрахме, мисля че беше ясно. Ние платихме скъп газ, за да се отървем от „Газпром“. Още хранилището в Чирен е пълно със скъпата газ. Построихме газопровод, който те атакуваха. Пръв аз се подписах за 20-те лева отгоре, защото съм лоялен. И това прави 2 млрд. лева на година, за да се изплати напълно. На вас, които сте ме избрали, сме дали 100% на българите, от която да печелите 3 милиарда на година. Животът на този газопровод е 85 години. Сметнете", обясни лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"Вторият въпрос, който ме озадачава. За разлика от Делян Добрев, аз смятам, че не са ни подлъгали съзнателно. Но си спомням - ходиха до Америка да търсят втечнен газ. Какво ги привлича толкова у тоя руски петрол? Защо аршинът за газа е един, за петрола - друг? Някои се опитват да внушат, че ние искаме сега да плащат данъци, напротив - ние искаме сега да внасят разликите от това, което България им е дала като  предимство пред всички останали държави в Европа. Това е дерогацията, който не го разбира - изключение да внасяш уралски петрол по време на санкции. И той има една и съща цена - винаги е по-ниска от другите петроли", подчерта Борисов.

"Изведнъж - страшна съпротива - да не е тоя месец, да е другият. Защо? Защо не ви беше страх, когато по същия начин подходихме с газа? Тогава платихме много скъпо, но се откачихме от „Газпром“. Ако трябва, и това ще изтърпим, но да се откачим от руския петрол. Изведнъж всичките опорки: Ще се вдигне горивото! Ама то стана 4 лева! И какво се оказва сега! - Премиерът Денков каза - обадил се на „Лукойл“ и те му обещали да платят над половин милиард тази седмица, въпреки че данъчната им декларация не е такава. Разбрахме се монополът върху базите им да бъде внимателно разгледан, да не стане проблем, тук с Кирил Петков се разбрахме. И от януари назад „Лукойл“ да се обложат с парите, които по закон трябва да връщат във фонда - по около 82 ст. на литър... Надявам се това, което сме говорили днес, да си изпълнят ангажиментите, тези 3 милиарда от „Лукойл“ да бъдат частично върнати в бюджета. Преди войната нямаше дерогация и Лукойл беше на цената на всички останали компании. Ние претендираме за момента, от който започна войната и влязоха санкциите, тогава ЕК даде дерогация за руския петрол", коментира лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"Наблюдавам колко важна работа има днес във Варна Асен Василев, Денков пък отиде в Благоевград, сигурно също е много важно, а утре заминава за Австрия. И в петък на извънредното заседание за преодоляване на ветото, наложено от президента, ще се озовем без ясна програма", посочи Борисов. 

„Терзиев внесъл сигнал в прокуратурата, а в същото време неговите лидери участват в разговори с нас. Когато внуците на ДС внасят сигнали, тези, които маса народ погубиха по лагерите, които още не могат да си докажат първия милион“, избухна Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. „Надявам се от прокуратурата да прочетат от кой е сигнала и да си спомнят какво е ЩАЗИ. Българското ЩАЗИ беше оглавявано от тези хора или от внуците и синовете на ГРУ. Аналогът им е Терзиев в България и то внася сигнал. Ако стане кмет - стане. Не го интересува София. Някой път, уважаеми господин Терзиев, животът си прави страшни шеги с нас. И ако ви се случи да станете кмет, с този общински съвет, с тези съветници..., много сигнали ще отидат срещу вас. Бъдете сигурен! И след днешния акт, когато аз съм задължил цялата ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да мълчи, да внимава какво говори срещу „Лукойл“, за да не счупим правителството, този акт - който прави бели, да си ги понесе. Вашият подход ще бъде нашият подход към вас", предупреди лидера на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"А вие се борете да имате мнозинства в общинските съвети, в Сдружението на общините, за да можете да се защитавате от държавата. Тя не само няма да ви помага, но ще ви се налага и да се защитавате от нея. От вас, мили съграждани, защото съм от другата страна наблизко, майка ми и баща ми са от този регион, познавам го прекрасно... Стягайте се! Най-голямата област е Софийска област. От Самоков до Копривщица, от Своге до границата. Желая ви много здраве. Много е трудно, но знаете Господ дава изпитана на хората колкото могат да понасят. Явно ние в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в можем да понасяме много и той само изпитания ни дава. Така че - с Божията помощ напред! Живи здрави и успех!", завърши лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4178 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар

2023.10.24 | 07:00

43
Президента пак му го намеря! Браво
Бивш от МВР76 - Перник

2023.10.24 | 04:49

38
Че убавицата надке дойчева че как сакам със секира да ти резнем че бая симпатичната че твоя мутра.
Бивш от МВР76 - Перник

2023.10.24 | 04:52

42
!!! Брадви Тип продукт Секира - e.M.A.G.bg !!!
17.05.1976

2023.10.24 | 04:50

41
!!! Крум Савов 16 януари 2023 г !!! - линк .......... Надке, че тръпки ме побиват че като те гледам през тоя че така че достоверен линк. НАДКЕ, ЧЕ КВА ГАДНА, ПРОТИВНА , ОТВРАТИТЕЛНА И МАЗНА ЦИГАНСКА МУТРА ИМАШ. НАДКЕ, НО ТУК СМЕ САМО С ГРИМ.
НАДЕ.ЖДА ДОЙ.ЧЕВА

2023.10.24 | 04:50

40
НАДКЕ , ЧЕ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ ЧЕ МУТРАТА ИЛИ СУРАТ ЧЕ ИЗДАВАТ ЕСТЕСТВОТО НА ЧОВЕКО. ЧЕ ТАКАВА ЧЕ ИДЕНТИЧНА ЧЕ ГАДНА МУТРА ИМА ПЕРНИШКИО БАНДИТ ЧЕ ВАСКО БОРЧЕВ. ЧЕ ЧЕ НАДКЕ ЧЕ НЕ ЗНАМ ДАЛИ МЕ РАЗБИРАШ ЧЕ ЧЕ ТОЧНО НАКЪДЕ БИЕМ ЗА ГАДНИТЕ МУТРИ НА ЛОШИТЕ ХОРА.

2023.10.24 | 04:50

39
!!! Издирват 35-годишен криминално проявен перничанин !!! !!! Наистина - може ли някой да повярва, че човек с такова одухотворено лице и такова благородно излъчване може да е криминално проявен. Долна инсинуация и политическо преследване! !!!

2023.10.24 | 01:25

37
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Meetme.pw
Майтапчи Йово

2023.10.24 | 01:06

36
Тикво, сигурно това, което теб те привлича в кюлчетата, помияр мръсен!
worlok

2023.10.24 | 00:30

35
trqbva da polnish gushata ,ne se napluskahte bandata shaikadjii..
Анонимен

2023.10.24 | 00:19

34
Нинова и Копейкин вечно 5ти.
Бжхх

2023.10.24 | 00:01

32
ВЕЛИК!!

2023.10.24 | 00:17

33
ВЕЛИК КЛОЗЕТ
ГЕНЕРАЛ БОЙКО БОРИСОВ

2023.10.23 | 19:32

4
ОБЩЕСТВЕН ЗАСЛУЖИЛ ДЕЯТЕЛ С ПРИНОС ЗА БЪЛГАРИЯ, ... ДЪРЖАВНИК, ПОЛИТИК ОТ СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА ...
Бойко Борисов

2023.10.23 | 22:22

31
Приключи организираната престъпност, Бойко е от ЦРУ.
ДО 23 ,

2023.10.23 | 22:21

30
Не брат, френския говори на бойковия,

2023.10.23 | 21:38

20
И говори Френски
В София

2023.10.23 | 20:02

10
Ако спечели различен от ГЕРБ, това означава,че в София няма хора,а има шизофрениЯ и ооооффффцеееее
Бойко Борисов

2023.10.23 | 19:33

5
Главен секретар на МВР. " НИЕ ги хващаме - те ги пускат;:;!! ...тва е ..

2023.10.23 | 22:02

28
Прост, по-прост, най-прост, бойо, младенчо

Добави коментар

Водещи новини