Събитие за млади предприемачи сложи началото на по-активно развитие на предприемаческата среда в Смолян

  • 23 октомври 2023 13:47

  • 678
  • 0
Събитие за млади предприемачи сложи началото на по-активно развитие на  предприемаческата среда в Смолян
©

Със събитие за млади предприемачи беше даден стартът на подкрепяща среда, в която младите хора да учат най-важните стъпки за реализирането на своите идеи. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Пред препълнената зала „Арексим“, лекторите на събитието, предприемачи с успешен опит и бизнеси в страната и на международната сцена, сред които компании от ТОП 30 IT компании в България, компания, световен лидер в производството на сателитни технологии, представители на бизнес организации, потенциални инвеститори - предприемачи от местните предприемачески екосистеми и успешни инфлуенсъри, говориха за стъпките една идея да се превърне в доходоносен продукт и как може да се дава принос за подобряването на социално-икономическото развитие на региона. 

Темите, които бяха обсъждани засягаха: 

- Мерната единица на успеха – Характеристики на успешния бизнес модел. Техники за устойчив бизнес растеж - лидерство, мениджмънт и екипна среда;

- Успешни у дома – Възможности за развитие в Смолян. Примери за успешен бизнес в Смолян и региона;

- Технологии и бизнес растеж -  Възможности в IT индустрията, от високите технологии в България до бизнес върховете в чужбина;

- Как да разпознаем добрата идея от космоса – Как да превърнем една мисъл в успешен бизнес и да се задържим на върха;

- Професията не е това, което беше – За предприемчивостта, новите професии и силата на аудиторията;

- Маркетингът продава - Стратегическо планиране и успешни маркетинг тактики за създаване, управление и развитие на печеливши брандове.

Със събитието инициаторите искат да стимулират предприемаческия капацитет и конкурентоспособност и да насърчават партньорството между младите предприемачи не само в региона, но и в страната.  Това е основен приоритет и в програмата на Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция, кандидат за кмет на община Смолян и кандидатите за общински съветници от „Новото време“ – КРОС. Намерението е подобни инициативи, стимулиращи младите хора да бъдат предприемчиви, да търсят възможности за реализация на своите бизнес идеи и предприемачески хъс, както и да откриват нови професии, които ще им позволят да останат и да се развиват в Смолян и региона, да продължат и в бъдеще. 

В събитието, като символичен домакин се включи и Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция, кандидат за кмет на община Смолян от „Новото време“ – КРОС с номер на бюлетината 68, който очерта възможностите за Смолян и региона. „Трябва да имаме визия на къде вървим, трябва да помагаме на младите хора те да се развиват, да подкрепяме техните идеи и да споделяме с тях нашия опит. Обнадежден съм за бъдещето на Смолян. Ние всички сме хората, които трябва да работим за това като екип, независимо от къде и от каква позиция тръгва. Заедно да търсим път за вашата реализация. Сигурен съм, че когато днес си тръгнете от тук, вие ще имате и повече знания, и повече увереност, че най-доброто за Смолян тепърва предстои“, обърна се към събралите се в залата млади хора. 

Събитието беше насочено основно към младежи с интерес към предприемачеството и младежки организации в Смолян и региона, но беше отворено и за всички, привлечени от  програмата и лекторите. „Огледайте се, бъдете проактивни, задръжте поглед, върху това, което е най-близо до вас и можете да съзрете възможности, които са пропуснати от друг. Големият град и чужбина винаги са опция и избор да отдите и да се развивате. Въпросът е обаче какво можем да направим тук – за нас, за близките, за общнистта. Ако се фокусираме в ясна цел и качествен процес на работа, успехът няма да закъснее“, това голямо послание отправиха представителите на местния бизнес, споделяйки своя опит в  мотивиращите си изказвания. 

В програмата беше предвидедна и дискусионна част, където да бъдат споделени различни гледни точки и идеи от младите предприемачи, включили се в събитието. 

* Купуването и продаването на гласове е престъпление

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
678 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини