Деян Николов: Безплатни карти за ученици и пенсионери е постижима цел

  • 21 октомври 2023 17:58

  • 1110
  • 4
Деян Николов: Безплатни карти за ученици и пенсионери е постижима цел
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

Приходите от зоните за паркиране трябва да бъдат наливани в градския транспорт. Можем да осигурим безплатни карти за ученици и пенсионери, както и да намалим цената на метрото с 40 стотинки за всеки лев увеличен платена зона за паркиране. Това е добре да мине през референдум. Въпросът за допитването би бил дали да се увеличава таксата за зоната и средствата да бъдат насочени към градския транспорт. Това каза кандидатът за кмет на София от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Деян Николов.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Той разкри, че има емоционална свързаност със София. "Бюджетът на столицата е около 2,5 млрд., а капиталовата програма - около 600 млн., изпълнявана на едва 70%. На районните кметове трябва да се даде финансов ресурс, за да имат свобода. Около 10% от капиталовата програма или с други думи около 60-70 млн. трябва да бъдат зачислени директно по районите според размера и населението им. Така районните кметове ще могат да изработят мини капиталови програми. Контролът ще идва от Столичния инспекторат", посочи Николов.

Деян Николов: Проучванията ни сочат, че в София сме на балотаж с Васил Терзиев

Политикът е категоричен, че "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" подкрепя добрите предложения, както в Народното събрание, така и в общинския съвет. "По същия начин търсим подкрепа за своите добри идеи. БСП, ИТН, ГЕРБ и ПП са подкрепяли наши законодателни предложения. "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" не е в изолация, но няма да направи безпринципни коалиции. В управлението на града е важен прагматизмът, не толкова политиката", смята той. 

"Нужна е промяна и актуализация на общия устройствен план, който не е пипан от 2009 г. Подробните устройствени планове на всички квартали трябва да се актуализират, защото София расте по хаотичен начин. Така ще се ограничи презастрояването. Необходими са 40 детски градини, които да се строят на пазарни цени", обясни Николов. 

По думите му ниската избирателна активност, апатията на хората, задкулисието и ала-бала на изборите са основните проблеми на този вот. "Ние не сме били в управлението, имаме право да кажем, че можем да се справим по-добре от БСП, защото те са били във властта. Не се знае с каква подкрепа Ваня Григорова би управлявала, с какъв общински съвет? Аз се явявам с целия ресурс на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател'', а тя е лице, което обедини няколко организации. Има риск, ако тя стане кмет, да остане без политическа подкрепа зад себе си. БСП е в застой, а ние увеличаваме подкрепата за себе си, вече според проучвания сме с 21% - втора политическа сила", коментира той. 

Според него колкото по-бързо падне правителството, толкова по-добре. "Не мисля, че дебатите при вота на недоверие ще повлияят на нагласите за местните избори, но технически ще е трудно да се случат другата седмица. Втори вот на недоверие трябва да има, правителството излъга избирателите", посочи Деян Николов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1110 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.21 | 19:44

4
Искате ли дълъг и страстен секс за няколко часа, много спеpма, издръжливост, повишен тестостерон (лечение на простатит и плешивост) вече е възможно и безопасно на всяка възраст. Прочетете сами -----> mub.me/medik

2023.10.21 | 19:36

2
ей, келнер, дай две овчарски и две ракии, ама бързо.
да го дам

2023.10.21 | 19:41

3
на макя ти потката

2023.10.21 | 18:33

1
Лъжец

Добави коментар

Водещи новини