Антон Хекимян: Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота

  • 18 октомври 2023 14:49

  • 1093
  • 4
©
Слушай новината Слушай новината

„Нула жертви на пътя е цел, за която ще работя. Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота и затова залагам създаването на специален отдел в общината, който да въвежда и контролира изпълнението на мерките“.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални на дебат, организиран от Института за пътна безопасност по тема "Транспорт".

„Институциите трябва да работят обединени в тази посока, без да се прехвърля отговорност. Отделът по "Пътна безопасност" на общината ще има за задача да събира данни за всички критични места, тези с най-голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия, както и сигнали от граждани и ще координира действията по обезопасяването им. Като собственик на пътя, общината има задължения да продължи изграждането на повдигнати и осветени пешеходни пътеки, изкуствени неравности и защитни пешеходни острови, това се мерки, които дават резултат. Пред пешеходните пътеки, особено при училищата и детските градини, планираме да полагаме специална червена настилка с висок коефициент на сцепление, за да може при натискане на спирачка, колата да спира по-бързо“, каза кандидатът за кмет. 

Антон Хекимян: Трябва да натиснем спирачките на високите скорости по софийските улици и булеварди

По думите му самкциите за превишена скорост трябва да са неизбежни, това ще ги направи ефективни и ще промени поведението на недобросъвестните шофьори. "Настоявам Народното събрание да приеме внесения законопроект, който позволява изградените от общините камери за управление на трафика, да се използват и за контрол на скоростта“, заяви Хекимян. Той обясни, че в София общината разполага с близо 700 трафик камери, които лесно могат да бъдат надградени, така че да регистрират превишения на скоростта и преминаване на червен светофар. „Съвместната работа на общината с неправителствените организации, които имат експертиза в тази област, е от съществено значение, защото те знаят много добре какви промени трябва да се предвиждат в пътната инфраструктура и промяна в организацията на движение“, допълни Хекимян.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1093 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Жени

2023.10.19 | 16:13

4
ОТ ПЪТНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ НАЙ ЛЕСНО СЕ КРАДЕ ВЕЧЕ Е ДОКАЗАНО ОТ Б.Б.

2023.10.18 | 17:21

3
Хекимян е следващия кмет на София. Столицата има нужда от човек като Антон.
Мата Хари

2023.10.18 | 16:03

2
Като го видя този и първото което ми идва да кажа е: палячо, клоун, шут, смешник

2023.10.18 | 15:49

1
Скрий се бе хамстер!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини