Възможни са разговори с инвеститорите в гръцкия футболен отбор ПАОК за спасение на ФК Пирин

  • 18 октомври 2023 14:15

  • 1136
  • 0
©
Слушай новината Слушай новината

В специално видео - част от предизборната си кампания – независимият кандидат за кмет на Благоевград Николай ШушковНиколай Шушков„Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града“.   С това послание поставя остро проблема с ФК „Пирин“ в града.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Припомняме, през февруари тази година собственикът на клуба Пол Белогур дари акциите си на общината и се оттегли с изявление до феновете

- ФК „Пирин“ е една от основните теми в предизборната кампания за местна власт в Благоевград. Какви са решенията според Вас за намиране на траен инвеститор в клуба?

- Никак не е малък проблемът с ФК „Пирин“. Община Благоевград е собственик на терените, но на фона на недоброто финансово състояние на общината - 2 млн. лева от нашите пари да отиват за футболния клуб е прекален лукс.

От друга страна, обаче ФК „Пирин“ е емблема на Благоевград и на Югозапада. Той е дал на българския и световния футбол легендарни футболисти като например Димитър Бербатов, Ивайло Андонов и Петър Михтарски, който е част от Инициативния комитет по издигане на моята кандидатура за кмет на града. Един добър кмет трябва да може да ангажира тези футболисти, техния опит и имидж в разрешаването на проблемите на клуба – убеден съм, че те биха помогнали. Затова смятам да създам клуб „Легендите“, в който ще поканя легендарните футболисти на „Пирин“ да бъдат естествените посланици на спорта и Благоевград у нас и в чужбина. Общината е длъжна да бъде активната страна и да търси генерален спонсор и дългосрочен инвеститор в клуба. 

Независимият кандидат за кмет Николай Шушков: Не бива да допускаме повече изтичане на човешки капитал от Благоевград

- Каква е Вашата конкретна идея в тази посока?

- Покрай това, че съм бил ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia имам идея да активизирм моите контакти в Гърция и ще направа опит да говоря с инвеститорите в солунския ПАОК с надежда да събудя интереса им към нашия клуб. Ще говоря и с български инвеститори, разбира се.

- Каква е намерението Ви спрямо стадиона?

- Стадионът е следващото нещо, което трябва да се направи, защото е в много лошо състояние. На него не може да се изиграе нито един международен мач. Като „Пирин“ влезе в международните турнири, ще трябва да играем в София и така всички приходи от феновете няма да постъпят в нашия град. Общината трябва да си запази собствеността върху терена, върху стадиона, върху помощните игрища, но активно да търси инвеститор.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Филип Епитропов
1136 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини